روشی برای از بین بردن سلولیت ران و باسن

اگر شما از کسانی باشید که این مشکل را دارید، حتما شنیدهاید که کار چندانی نمیتوان برای رفع آنها انجام داد. توصیه من این است که در هیچ شرایطی این حرف را نپذیرید.
من در این مقاله قصد دارم در مورد چگونگی خلاصی از سلولیت با شما صحبت کنم و برای حل هر مشکل باید ابتدا علت آن را بشناسید.
سلولیت بیشتر در باسن، پهلو و رانها ایجاد میشود، اما در سینهها، شکم و بازوها رخ نمیدهد. نکته جالب این است که در نواحی که سلولیت رخ میدهد، رسپتور (گیرنده) آلفا۲ بیشتری وجود دارد. این رسپتور چیست؟ این گیرنده در سلولهای چربی وجود دارد و باعث افزایش چربی سلولها برای استفاده آینده میشود. یکی از اهداف این چربی زیادی در نواحی پایینی بدن، به عنوان یک منبع انرژی برای دوران بارداری است.
سلولیت در بارداری، با دریافت درمانهای جایگزین هورمونی (Hormone replacement therapy / HRT)، با مصرف قرصهای ضدبارداری و در یائسگی بدتر میشود.
چه اتفاقی در پوست فردی که سلولیت دارد، میافتد؟
کلاژن مانند رشتههایی از سطح پوست تا عضلات کشیده شده و سطح پوست را به عضلات زیرین متصل میکنند، اما در افراد با سلولیت این نوارهای کلاژن تا حدی یا به طور کامل حل شدهاند. بنابراین عاملی که سلولهای چربی را کنار هم به طور منظم نگه میدارد در این افراد از بین رفته است و نامنظمی ایجاد شده باعث ظاهر سلولیت میشود. اتفاقات دیگری که در سلولیت رخ میدهند عبارتند از:
- بزرگ شدن سلول های چربی
- پوست نازک
- از دست دادن گردش خون
- احتقان مایعات
- آتروفی (از بین رفتن) عضلات زیرین
بنابراین اتفاقات متعددی باعث سلولیت میشوند. اما چرا؟
علل ایجاد سلولیت کدامند؟
به طور کلی، سلولیت یک اختلال چربی نیست، بلکه یک اختلال کلاژنی است که به علت استروژن اضافی ایجاد میشود. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چطور در یائسگی، استروژن اضافی داریم؟ یکی از نکاتی که اکثر افراد نمیدانند این است که تولید استروژن فقط از طریق تخمدانها نیست. پوست و سلولهای چربی هم بوسیله آنزیمی به نام آروماتاز، استروژن تولید میکنند. این هورمون تستوسترون را به استروژن تبدیل میکند. گاهی این یک مکانیسم جبرانیست در افرادی که استروژن کمی دارند.
بنابراین دو اتفاق اصلی در ایجاد سلولیت رخ میدهد:
- استروژن اضافی که فیبرهای کلاژن و الاستین را از بین میبرد.
- آروماتاز اضافی که فیبروبلاستهای سازنده کلاژن زیر پوست را از بین میبرد.
بنابراین اگر رژیم غذایی دارید و در حال از دست دادن چربی هستید و مشکل سلولیت هنوز حل نشده، بدانید که علت سلولیت چربی اضافی نیست که با کاهش آن برطرف شود. سلولیت به طور مستقیم حتی مشکل تغذیهای نیست (گرچه غیر مستقیم به تغذیه مربوط میشود).
سلولیت درواقع یک مشکل هورمونی است که بیشتر به علت استروژن اضافیست. اما هورمونهای دیگری نیز در این پروسه دخیل هستند از جمله:
- افزایش کورتیزول
که باعث آتروفی عضلات زیر پوست میشود. - کاهش هورمون رشد با بالا رفتن سن
- افزایش انسولین
که باعث ذخیره هرچه بیشتر چربی و بزرگتر شدن سلولهای چربی میشود. - کاهش ملاتونین
این هورمون نه تنها در خواب مناسب اثر دارد بلکه یک آنتی اکسیدان قویست و در توانایی بدن در سوزاندن چربی و پیشگیری از بسیاری از بیماریها نیز نقش دارد. - کاهش دیهیدرو اپی آندروسترون (DHEA) با افزایش سن
درمان سلولیت
درمان این مشکل چند قسمت دارد که در اینجا برای شما شرح میدهم.
۱. برطرف کردن مشکل آتروفی عضلات
برای این کار باید عضلات باسن، ران و پهلو را به وسیله ورزشهای مناسب آنها تحریک کنیم. مثالهایی از این ورزشها عبارتند از:
- لانژ
- اسکات
- به عقب راه رفتن
دقت کنید که نیاز نیست این تمرین را با سرعت بالا انجام دهید. - دوی سرعت (sprinting)
این تمرین یکی از انواع تمرینات تمرینات تناوبی با شدت بالا (High Intensity Interval Training / HIIT) است که بسیار موثر است و از شدت بالایی برخوردار است. به همین دلیل برای عموم مناسب نیست. برای مثال اگر شما مشکل زانو یا درد کمر دارید، نباید این تمرین را انجام دهید.
برای شروع این تمرین باید بدن آمادهای داشته باشید و باید از تمرینات سبک شروع کنید.
با انجام این تمرینات، تون عضلانی را افزایش میدهید و ترشح بیشتر هورمون رشد را تحریک میکنید.
۲. برطرف کردن مشکل خونرسانی به نواحی دارای سلولیت
در سلولیت، اختلال در شبکه عروقی زیر پوست رخ میدهد، بنابراین احتقان رخ میدهد، خونرسانی صحیح مختل میشود و رادیکالهای آزاد در ناحیه افزایش مییابند.
برای افزایش خونرسانی به این نواحی چند راه حل وجود دارد:
- انجام تمرینات ریباند
ریباندینگ نوعی تمرین هوازی است که هنگام پرش روی مینی ترامپولین انجام می شود. در مورد این ورزش و فواید آن در مقاله دیگری برای شما توضیح دادهام. - درمان با نور قرمز
در ابتدا ممکن است فکر کنید که این روش تاثیر چندانی نخواهد داشت اما تحقیقات نشان دادهاند که استفاده از نور مادون قرمز برای افزایش ملاتونین (که یکی از قویترین آنتی اکسیدانهاست) بسیار موثر است.
ملاتونین به جز نقشی که در سلامت خواب دارد، از آسیب به میتوکندریها جلوگیری میکند و به سلامت بدن و جلوگیری از پیری سلولها کمک میکند.
نور قرمز همچنین آنتی اکسیدانهای دیگر را افزایش میدهد.
همچنین خواب شما را بهبود میبخشد و در نتیجه باعث کاهش کورتیزول میشود. - از یک برس خشک برای پوست خود استفاده کنید.
- به طور مرتب ناحیه مورد نظر را ماساژ دهید.
این کار علاوه بر بهبود خونرسانی، به درناژ (تخلیه) سیستم لنفاتیک هم کمک زیادی میکند.
۳. برطرف کردن مشکل کلاژن
- روزهداری متناوب و روزه داری طولانی مدت
روزهداری باعث پروسهای به نام اتوفاژی میشود که در آن پروتیینهای قدیمی آسیب دیده بدن بازیافت میشوند، مثل پروتیینی که در بافت زخم وجود دارد، و با پروتیینهای دیگر جایگزین میشوند. بنابراین اتوفاژی یک پروسه جوانساز است.
روزهداری همچنین باعث تحریک ترشح هورمون رشد به میزان بسیار بالایی و افزایش سوزاندن کتونها میشود. همچنین مستقیما در کاهش بافت چربی نقش بسزایی دارد. - استفاده از کرم مهارکننده آروماتاز استفاده
هر شب قبل از خواب این کرم را روی ناحیه سلولیت ماساژ دهید.
توجه: از انواع خوراکی این مهارکنندهها استفاده نکنید.
اشتباهاتی که باید از آنها اجتناب کرد
- انجام خیلی سریع ورزشها و تمرینات.
- ورزش کردن با وجود درد داشت.
فایده ورزش کردن، آسیب به عضله و زمان دادن برای بهبودی و رشد عضله است. اگر با وجود درد در حال ورزش کردن هستید، فقط به عضله آسیب دیده خود آسیب بیشتری میرسانید. - عدم ایجاد محرک کافی برای عضلات
اگر ورزشهای شما خیلی سبک باشند هم تاثیری در بهبودی سلولیت ندارند. - خواب کم یا با کیفیت پایین
که باعث افزایش کورتیزول و در نتیجه افزایش انسولین میشود. - زمان کافی ندادن به پروسه درمان
هیج درمانی یک شبه نیست! درمان سلولیت گاهی به ماهها و حتی یک سال و نیم زمان نیاز دارد. درمان فقط به زمان و ادامه دادن نیاز دارد.
توصیه من این است که از خود عکس بگیرید و چند ماه بعد تغییرات را مشاهده کنید و نه هر روز!
دیدگاهتان را بنویسید