قند خون پایین (هیپوگلیسمی) شبانه

اگر شبها قند خونتان پایین میآید، ممکن است علایم زیر را تجربه کنید:
- بیدار شدن نیمه شب با سردرد
- تجربه انواع مشکلات خواب
- احساس خستگی زیرا نمیتوانید خوب بخوابید.
- تعریق در طول شب، مخصوصاً اطراف گردن
- احساس گرسنگی در شب
- لرزهای شبانه
هیپوگلیسمی در افراد دیابتی
معمولاً کسانی که در شب دچار هیپوگلیسمی میشوند، دیابتی هستند و در حال مصرف انسولین. این افراد اغلب به اشتباه، بیش از حد انسولین یا متفورمین مصرف میکنند. اگر قند خون شما در شب خیلی پایین میآید، باید با پزشک خود در مورد تنظیم داروهای خود صحبت کنید.
هیپوگلیسمی در افراد غیر دیابتی
اما ممکن است شما دیابتی نباشید اما شبها دچار هیپوگلیسمی شوید. در این حالت علت میتواند وضعیتی به نام سندرم پس از غذای ایدیوپاتیک (Idiopathic Post prandial syndrome) باشد، که به این معنی است که یک علت ناشناخته برای این علائم بعد از غذا خوردن وجود دارد که در آزمایش خون نشان داده نمیشود.
من معتقدم این وضعیت در واقع یک مشکل مقاومت به انسولین است، به این معنی که سلولها نسبت به انسولین مقاوم شده و قند نمیتواند وارد آنها شود. این اتفاق به نوبه خود باعث کاهش قند در سلولهای بدن شده و اگر سلولها گرسنه قند باشند، فرد هوس زیاد شیرینی خواهد کرد که میتواند وضعیت او را بدتر کند.
بهترین راه برای رفع مقاومت به انسولین، پیروی از رژیم غذایی کتوژنیک و روزه داری متناوب است. مصرف پنج وعده غذایی در روز به طور مداوم انسولین را افزایش میدهد و باعث مشکلات بیشتر و بیشتر میشود. به یک تا دو وعده غذایی در روز (روزه داری متناوب) پایبند باشید.
از مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده و شکر پرهیز کنید و در عوض، چربیهای سالم و سبزیجات فراوان مصرف کنید.
دیدگاهتان را بنویسید