چطور به خود اعتماد کنیم؟

اعتماد به نفس را میتوان به عنوان اتکا به شخصیت، توانایی، قدرت و حقیقت خود بیان کرد. این تعریف ساده به نظر میرسد، اما مشکل این است که اکثر ما زندگی خود را صرف گوش دادن به حرفهای والدین، دولت، معلمان و کارفرمایان خود کردهایم.
ما با این ایده بزرگ شدهایم که نمیدانیم چه چیزی برای زندگی ما بهتر است. در عوض، به ما یاد دادهاند که افرادی که «بیشتر از ما میدانند»، تعیین میکنند که چه چیزی برای ما بهتر است. به همین دلیل، ما سعی میکنیم بر اساس آنچه جامعهمان به عنوان «درست» بیان میکند، زندگی کنیم و طول زندگی خود را به دنبال گرفتن تایید دیگران میگذرانیم.
نتیجه این است که در طول زمان، اعتماد به خو را از دست میدهیم. وقتی این اتفاق میافتد، مسیر خود را از دست میدهیم و همچنین توانایی تصمیم گیری را.
انسان در دو حالت در حال رنج کشیدن به بدترین شکل آن است: نفرت از خود و عدم اعتماد به خود. نکته مهم این است که نفرت از خود نتیجه عدم اعتماد به خود است. نفرت از خود نتیجه این است: شما به خود ثابت کردهاید که به نفع خود کار نمیکنید.
راهکارهای تقویت اعتماد به نفس
در این مقاله، بر اساس تحقیقاتی که انجام دادهام، نکات بسیار کاربردی را برای چگونگی تقویت اعتماد به نفس جمع آوری کردهام که در اینجا با شما به اشتراک میگذارم.
۱. نقاط قوت خود را شناسایی کنید.
تواناییها، استعدادها و نقاط قوت خود را بشناسید و شروع به نوشتن آنها کنید. میتوانید دفترچهای بردارید و هر چیز مثبتی درباره خودتان را در آن یادداشت کنید. این تمرین باعث میشود که به مرور زمان اعتماد به نفس در شما تقویت شود.
۲. از نقاط قوت خود استفاده کنید.
به کارهایی مشغول شوید که در آنها خوب هستید و برای شما آسان هستند.
یکی از عمیقترین اعتقادات در فرهنگی که ما در آن زندگی میکنیم این است که “سخت کوشی ارزشمند است”.
همچنین شما حتما تجربه کردهاید که چیزهایی که شما به انجام آنها علاقه دارید، درواقع برای شما بسیار آسان نیز هستند.
اما به خاطر این باور دروغی که عمیقا در ما نهادینه شده است، ما فکر میکنیم که هر چیز ارزشمندی، سخت به دست میآید. با این باور، ما به خود اجازه نمیدهیم که کارهایی را انجام دهیم که به طور طبیعی در آنها خوب هستیم!
اما از شما میخواهم تصور کنید جامعهای را که همه انسانها در آن کاری را انجام میدهند که در آن خوب هستند!!
اگر به انجام کاری که در آن خوب نیستید ادامه دهید، کاری که در آن فقط کشمکش دارید و احساس میکنید که جامعه از شما توقع انجام آن را دارد و باید آن را انجام دهید، به طور مداوم احساس خواهید کرد که مشکلی دارید و به اندازه کافی خوب و ارزشمند نیستید.
این روند اعتماد به نفس را در شما کاهش میدهد.
بنابراین، در مورد چیزهایی که در آنها خوب هستید و به شما انرژی و نشاط میدهند، با خود صادق باشید. لیستی از آنها را تهیه کنید. به سراغ انجامشان بروید و سعی کنید در آنها حرفهای شوید. زندگی خود را حول محور آنها بسازید. به خود اجازه دهید که در آن امور احساس غرور کنید و به خاطر موفقیتهایتان در آنها به خود افتخار کنید.
۳. وسواس به پیدا کردن پاسخ درست را رها کنید.
به جای پیدا کردن پاسخ درست و کار درست، سعی کنید پاسخی که از نظر خود شما و برای شما درست است را پیدا کنید.
افرادی که دچار کمبود اعتماد به نفس هستند، از نظر ذهنی بسیار درگیر پیدا کردن درست و غلط هستند. مشکل این است که هیچ وقت نمیتوان جوابی پیدا کرد که همه با آن موافق باشند. بنابراین این افراد معمولا در یافتن پاسخ درستی که از نظر همه مناسب باشد، به بن بست میرسند.
این افراد به قدری در این چرخه میمانند که توانایی تصمیم گیری خود را از دست میدهند. همچنین نظر همه افراد را درست میدانند و قبول میکنند به جز نظر خودشان را.
نکته مهم این است که وقتی با چالش، مشکل یا تصمیمی برخورد میکنیم، چیزی به عنوان یک پاسخ درست وجود ندارد. ما میتواتیم به نظرات دیگران گوش کنیم و از تجربیات آنها استفاده کنیم، اما تصمیم گیرنده نهایی باید خود ما باشیم.
شما هیچ گاه همه اطلاعات را برای گرفتن یک تصمیم ندارید، بنابراین باید تمرین کنید که مقداری ریسک را در گرفتن هر تصمیم قبول کنید.
دیدگاهتان را بنویسید