کراتین مو چیست؟
عناوین
Toggleاین روزها تمایل به کراتینه کردن موها زیاد شده و به این خاطر در اینجا برای شما توضیح میدهیم که کراتین مو چیست؟
کراتین نوعی پروتئین موجود در مو، پوست و ناخن و مسئول محافظت و رشد و ساختار آنها است. همچنین در اندام ها و غدد داخلی یافت می شود. سلول های حاوی کراتین نسبت به انواع دیگر سلولهایی که بدن تولید میکند، کمتر مستعد خراشیدگی یا پارگی هستند. سلامت ناخنها، مو و پوست به میزان کراتین موجود در بدن بستگی دارد.
کراتین را می توان از پر، شاخ و پشم حیوانات مختلف به دست آورد و به عنوان یک ماده در لوازم آرایشی مو استفاده کرد. از آنجایی که کراتین بلوک ساختاری مو است، برخی افراد بر این باورند که مکملها، محصولات و درمانهای کراتین میتوانند به تقویت مو و سالمتر جلوه دادن موها کمک کنند.
انواع کراتین
54 نوع کراتین وجود دارد که توسط بدن تولید می شود. از 54 نوع، نیمی از آنها در فولیکول های مو در سراسر بدن قرار دارند.
نوع I
کراتین های نوع I به عنوان نوع کوچکتر و اسیدی تر طبقه بندی می شوند. آنها به دو گروه تقسیم می شوند که از نظر عملکردی با هم در جهت هدف مشترک سلامت سلول های سطحی (اپیتلیال) پوست کار می کنند.
نوع II
کراتین های نوع II بزرگتر از همتایان نوع I خود هستند و دارای PH خنثی هستند که به سنتز پروتئین ها و تنظیم فعالیت سلول کمک کند.
آلفا کراتین ها
آلفا کراتین ها شکلی از کراتین ها هستند که در انسان و پشم سایر پستانداران یافت می شود. ساختار آلفا کراتین، فیبری و مارپیچ است و هر دو نوع کراتین I و II می توانند در دسته آلفا قرار گیرند.
بتا کراتین ها
بتا کراتین ها به عنوان زنجیره های پلی پپتیدی طبقه بندی می شوند و فقط در پرندگان و خزندگان یافت می شوند، اگرچه این گونه ها می توانند آلفا کراتین نیز داشته باشند. آنها سهم بزرگی در تکامل کلی پرندگان در طول تاریخ داشته اند.
هر دو کراتین آلفا و بتا به این حیوانات کمک می کنند تا ترکیب چنگال، پوسته ها، منقار، پوست و پرهای خود را حفظ کنند.
روش ها و موارد استفاده
۱. درمان کراتینه مو در سالن
این درمان چگونه کار می کند: آرایشگر یک محصول کراتینه صاف کننده مو را روی موهای شما استفاده می کند و سپس از گرمای یک اتوی صاف برای وارد کردن مواد به موها استفاده می کند. این فرآیند بسته به طول موهای شما حدود ۹۰ دقیقه یا چند ساعت طول می کشد.
در ذهن داشته باشید که نباید موهای خود را تا سه یا چهار روز پس از درمان بشویید.
نگهداری و مراقبت های بعد از کراتینه مو:
پس از انجام درمان کراتینه مو، و پس از ۳-۴ روز عدم شستشو، باید از شامپوی فاقد سولفات سدیم برای کمک به حفظ درمان استفاده کنید.
مدت زمان ماندگاری: انتظار می رود که نتایج دو تا دو و نیم ماه دوام داشته باشد.
۲. سرم ها، شامپوها و نرم کننده های کراتینه
سرمها، شامپوها و نرمکنندههای کراتینه نمیتوانند در حد درمان کراتینه در سالن آرایشگاه قوی باشد. اما آنها ادعا میکنند که موها را در برابر آسیب مقاومتر میکنند و موهایی که در اثر حرارت و رنگ مو خشک شدهاند را ترمیم میکنند. برای شناسایی این محصولات، به دنبال عبارت “کراتین هیدرولیزات” در لیست مواد تشکیل دهنده هر محصول باشید.
۳. مکمل های کراتین پوست و مو
تقریباً در هر داروخانه می توانید مکمل های کراتین را پیدا کنید. مکمل های کراتین به صورت پودر و کپسول عرضه می شوند. این مکمل ها بدون خطر نیستند و اگر بیش از حد از آنها استفاده شود، می توانند باعث ایجاد پروتئین بیش از حد در بدن شوند.
مقاله مرتبط: آیا مصرف مکمل های کراتین مو مفید است؟
فواید کراتینه کردن مو
بسته به اینکه موها در ابتدا سالم هستند یا خیر، ضخامت طبیعی آنها چقدر است و از چه نوع درمان کراتینه استفاده شود، تأثیرات بسیار متفاوت است. این فواید عبارتند از:
۱. زمان سشوار کشیدن را کوتاه می کند.
۲. موها صاف تر و در نتیجه مدیریت آن راحت تر می شود.
۳. موها پر و براق به نظر می رسد.
۴. حالت دادن موها را آسانتر میکند.
۵. بعد از درمان می توانید موهای وز را فراموش کنید و میتوانید زیر باران و یا در هوای مرطوب بیرون بروید و موهایتان تغییر نکند.
مقاله مرتبط : عوارض کراتینه مو
دیدگاهتان را بنویسید