بهترین درمان برای افراد مبتلا به سرطان!!

در طول دوره تحصیل و کار، با بیماران سرطانی زیادی مواجه میشدم که تحت درمانهای سنگین شیمی درمانی قرار گرفته و کیفیت زندگی خود را به طور کامل از دست میدادند. همچنین در بسیاری از مواقع این درمانها تاثیری نیز نداشتند. بسیاری از مواقع شاهد تلاش زیاد برای کشتن سلولهای سرطانی در بیماران بودم اما همچنین شاهد رژیم غذایی مملو از شکر و میان وعدههای زیادی که برای آنها اختصاص داده میشد!!!
این موضوع انگیزه بزرگی برای من شد و تحقیقات زیادی در مورد سلامتی بدن انسان و علل واقعی رشد سلولهای سرطانی و راههای جلوگیری از این رشد و گسترش، انجام دادم که در این مقاله با شما به اشتراک میگذارم.
برای درمان هر چیزی باید علت و ریشه آن را شناخت و مبارزه با علایم راه حل نیست!!! به همین علت به نظر من مهم است که بدانید تفاوت سلولهای طبیعی و سلولهای سرطانی در چیست. این شناخت در انتخاب بهترین درمان و بهترین استراتژی به ما کمک میکند.
خصوصیات سلولهای سرطانی
- سلولهای سرطانی از سلولهای طبیعی منشا میگیرند.
- آسیب به میتوکندری عاملی است که فرآیند تبدیل یک سلول طبیعی به سلول سرطانی را آغاز میکند.
میتوکندریها منبع سوخت و انرژی بدن هستند که اگر آسیب ببینند، سلولها به سلولهای سرطانی تبدیل میشوند و بدن وارد پروسه دیگری برای دریافت انرژی میشود، پروسه تخمیر شکر. به همین دلیل سلولهای سرطانی نیاز شدیدی به شکر پیدا میکنند. این سلولها از مواد دیگر نیز استفاده میکنند اما مهمترین منبع سوخت آنها شکر است. - شکر بیشترین سوخت برای سلول سرطانی را تامین میکند.
- سلولهای طبیعی میمیرند، اما سلول های سرطانی میتوانند برای همیشه زنده بمانند!
- سلولهای سرطانی سریعتر از سلولهای طبیعی رشد میکنند.
بهترین راه حل برای درمان سرطان : روزه
راه حل مقابله با سرطان باید در واقع از موارد بالا که باعث رشد و گسترش سلولهای سرطانی میشوند، جلوگیری کند. مهمترین راه مقابله با سلولهای سرطانی انجام روزهداری است. روزه با مکانیسمهای متعددی اثرات خود را ایجاد میکند که عبارتاند از:
مکانیسم شماره ۱: روزه به از بین بردن سوخت (گلوکز) لازم برای سلولهای سرطانی کمک میکند.
مکانیسم شماره ۲: برخی از سرطان ها میتوانند علاوه بر شکر، از آمینو اسیدهای گلوتامین و آرژنین نیز استفاده کنند. این آمینو اسیدها در بسیاری از مواد غذایی وجود دارند و وقتی روزه میگیرید، سلولهای سرطانی را از این نوع سوخت نیز محروم میکنید.
امروزه داروهای مختلفی وجود دارند که گلوتامین را مسدود میکنند مثل دارویی به نام DON که مهارکننده گلوتامین است. همچنین بعضی مواد طبیعی نیز وجود دارند که مهار کننده گلوتامین هستند مانند چای سبز به دلیل داشتن فیتونوترینت EGCG.
توجه داشته باشید که در صورت عدم ابتلا به سرطان، لازم نیست از این آمینو اسیدها پرهیز کنید و عدم مصرف آنها در جلوگیری از سرطان به شما کمکی نمیکند. توضیحات داده شده فقط برای افرادی است که در حال حاضر مبتلا به سرطان هستند.
مکانیسم شماره ۳: اتوفاژی فرایندی است که در آن بدن پروتیینهای آسیب دیده را میبلعد و به جای آن پروتیینهای جدید و سوخت جدید میسازد. این فرایند میتواند به کوچک کردن تومورها و مهار رشد سرطان کمک کند.
نوعی از اتوفاژی وجود دارد به نام میتوفاژی که به معنی اتوفاژی میتوکندریهاست.
اتوفاژی همچنین یک پروسه ضدالتهابی قوی و بدن را از کارسینوژنها (مثل انواع سموم و آفت کشها) پاک میکند.
بزرگترین محرک شروع اتوفاژی نیز روزه داری است.
اما مواردی هم هستند که باعث مهار اتوفاژی میشوند مثل: دیابت، چاقی، مصرف الکل، عفونتهای ویروسی، کبد چرب و التهاب مزمن.
مکانیسم شماره ۴: سیستم ایمنی یک عامل کلیدی در پیشگیری از سرطان و کشتن سلولهای سرطانی است. روزه داری سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و می تواند به بهبودی مجدد سیستم ایمنی آسیب دیده از طریق تحریک سلولهای بنیادی مغز استخوان، کمک کند.
توجه کنید که دو درمان اصلی که برای سرطان انجام میشود، یعنی شیمی درمانی و رادیوتراپی، هر دو سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکنند!! اضافه کردن روزه داری به این درمانها میتواند عوارض جانبی این درمانها را به طرز چشمگیری کاهش دهد و همینطور اثرگذاری شیمی درمانی و رادیوتراپی را بیشتر کند.
مکانیسم شماره ۵: روزه داری ترشح هورمونهای خاصی را کاهش میدهد که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، مانند:
- IGF-1
این هورمون توسط کبد ساخته میشود و یک هورمون آنابولیک است که به ساخت عضلات کمک میکند. توجه کنید که این هورمون فقط در صورت ابتلا به سرطان مشکل ساز است و نه در افراد سالم. - انسولین
- استروژن
افراد مبتلا به سرطان باید هرچیزی که باعث افزایش استروژن میشود را نیز کاهش دهند مثل شیر و لبنیات به طور کلی،محصولات سویا،قرصهای ضدبارداری و درمانهای جایگزین هورمونی (Hormone replacement therapy / HRT).
یکی از مواد طبیعی که باعث کاهش استروژن میشوند، ید موجود در کلپ دریایی است. همچنین سبزیجات چلیپایی و شکل مکملی آنها به نام DIM.
مطلب مرتبط: بهترین ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان
مکانیسم شماره ۶: کاهش التهاب به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند. سرطان در مناطقی از بدن که ملتهب هستند بیشتر گسترش مییابد و بسیاری از سرطانها در نقاطی از بدن ایجاد میشوند که قبلا آسیب دیدهاند. روزه یکی از قویترین عوامل ضد التهابی است.
مکانیسم شماره ۷: منبع اصلی سوخت برای سلولهای سرطانی گلوکز و آمینو اسیدهای آرژنین و گلوتامین است. اما متاسفانه کتونها نیز میتوانند ساختار غشای سلولی مورد نیاز سلولهای سرطانی را فراهم کنند. بنابراین صرف اینکه کسی روزه بگیرد و رژیم کتوژنیک داشته باشد، باعث درمان سرطان نمیشود.
بنابراین سوال مهم این است که پس افراد سرطانی چه غذایی میتوانند مصرف کنند؟
در حال حاضر دانشمندان در حال بررسی راه حلهای مختلف برای این معضل هستند. ما به راهی نیاز داریم که بتواند SCOT (تنها راه ورود کتونها به سلولهای سرطانی) را مسدود کند.
مهارکنندههای طبیعی SCOT:
- آلفا لیپوئیک اسید
- گارسینیا
- جلبک قرمز
- روغن سیاه دانه
- سیر
رژیم پیشنهادی من برای استفاده از مواد بالا در افراد مبتلا به سرطان:
- ۰.۴ گرم از آلفا لیپوئیک اسید روزانه و افزایش آن به صورت تدریجی به ۱.۸ گرم طی ۳ هفته
- ۱.۲ گرم گارسینیا روزانه و افزایش آن به صورت تدریجی به ۳ گرم طی ۳ هفته
- ۸ گرم جلبک قرمز
- ۵۰۰ میلی گرم روغن سیاه دانه دو بار در روز
- ۵۰۰ میلی گرم سیر ۴ بار در روز
سوال مهمی که در اینجا پیش میآید این است که روزه داری حتی بیشتر از رژیم کتوژنیک باعث افزایش کتونها میشود، پس چگونه در درمان سرطان کمک کننده است؟
پاسخ این است که وقتی روزه میگیرید، تاثیری به نام اثر اپیژنیک میشوید و اتفاقات زیادی در روزهداری در حال وقوع است که مکانیسم تغذیه سلولهای سرطانی کتونها از غشای سلولهای سرطانی را از طریق SCOT نادیده می گیرد.
پروتکل روزه داری برای افراد مبتلا سرطان
- حداقل ۱۸ ساعت روزه با یک بازه زمانی ۶ ساعته برای غذا خوردن. ۲۰ ساعت روزه با یک بازه زمانی ۴ ساعته و یا یک وعده غذا در روز (OMAD) حتی بهتر است.
- هفته ای یکبار روزه ۴۸ ساعته یا دو روز مصرف فقط ۵۰۰ کالری غذا.
- یک بار در ماه ۴ روز روزه پشت هم و در صورت امکان به تدریج تا ۷ روز روزه!!
- وقتی غذا میخورید، غذای اصلی باید سبزیجات چلیپایی باشد (۱۰ فنجان در روز). پروتئین سرشار از اسیدهای چرب امگا۳، روغن زیتون و روغن کبد ماهی، چربی های خوبی برای مصرف هستند. جوانه کلم بروکلی نیز ممکن است مفید باشد.
پروتکل روزه داری برای پیشگیری از سرطان
- حداقل ۱۶ ساعت ناشتا با یک بازه زمانی ۸ ساعته برای غذا خوردن
- رژیم کم کربوهیدرات
بهترین رژیم غذایی در زمان ابتلا به سرطان
برای افراد مبتلا به سرطان بهترین رژیم غذایی، رژیم بدون شکر و با پروتیین کم و پرهیز از مصرف پروتئین بالا است.
یک نکته مهم در مورد پروتئین وی (whey protein) میزان زیاد آمینو اسید آرژینین در آن است. بنابراین حتما از همه پودرهای پروتئینی به ویژه پروتئین وی پرهیز کنید.
مغزیجات نیز مملو از آمینو اسید آرژینین هستند به جز پسته. بنابراین از مصرف میزان زیاد مغزیجات نیز پرهیز کنید.