چطور از خطوط سیاه رنگ و پف کردگی اطراف چشم خلاص شویم؟

در این مقاله به این میپردازم که چگونه از شر پف چشم و همچنین سیاهی دور چشم خلاص شویم. خوشبختانه شایع ترین علت هر دوی این شرایط یک مورد است و با اصلاح آن هردوی این شرایط بهبودی چشمگیر پیدا میکنند.
معمولاً وقتی در این مورد تحقیق می کنید و در گوگل سرچ میکنید، دلایلی مانند این را پیدا خواهید کرد: نشانه خستگی است، کمبود خواب است، نشانه استرس دارید، نشانه کم کاری تیروئید است (بیماری به نام هاشیموتو)، ممکن است نشانه اولیه ابتلا به ویروس اپشتین بار باشد، ممکن است به علت مصرف زیاد الکل باشد یا شاید آلرژی باشد، ممکن است انگلی وجود داشته باشد، و البته اگر کلیه های شما آسیب دیده باشد قطعا پف دور چشم خواهید داشت.
اما من می خواهم به شما بگویم که اینها هیچ کدام دلایل شایع سیاهی زیر چشم یا پف چشم نیستند. پس علت اصلی چیست؟
علت اصلی پف دور چشم و خطوط سیاه اطراف چشم چیست؟
پاسخ هیپرانسولینمی است. هیپرانسولینمی چیست؟ این اتفاق زمانی رخ میدهد که انسولین بیش از حد در خون وجود داشته باشد. مقاومت به انسولین باعث می شود پانکراس انسولین زیادی تولید کند تا این مقاومت را جبران کند.
این حالت در افراد با دیابت نوع ۲ و تقریباً همیشه در افراد پیش دیابتی دیده می شود. البته اکثریت افراد جامعه به علت تغذیه نامناسب دارای میزانی از مقاومت به انسولین هستند و نه فقط افراد دیابتی.
بنابراین اگر وقتی به چشمهای افراد نگاه میکنید، پفکردگی اطراف چشمها و رنگدانه های تیره میبینید، مشکوک شوید که کربوهیدراتهای زیادی مصرف کردهاند، زیرا این کربوهیدراتها هستند که محرک اصلی سطح بالای انسولین هستند.
مشکل دیگری که در مقاومت به انسولین و هیپرانسولینمی مشاهده می کنید، آکانتوزیس نیگریکانس است. این وضعیت یک مشکل هیپرپیگمانتاسیون استح و التی است که در آن چینهای بدن تیره تر از پوست اطراف آن هستند، مانند زیر بغلتان، مانند نوار تیرهای روی گردن و … .
توجه کنید که اگر کربوهیدرات زیادی مصرف می کنید و سطوح بالایی از انسولین و مقاومت به انسولین دارید، بدن شما مانند یک اسفنج بزرگ نگهدارنده مایعات عمل خواهد کرد. این مایعات در سراسر بدن جمع میشوند مثلا در مچ پا و زیر چشم یا بالای پلک.
مصرف زیاد کربوهیدرات علاوه بر هیپرانسولینمی، باعث احتباس سدیم در بدن نیز می شود، که این مورد باعث کمبود پتاسیم در بدن نیز میشود.
درمان
چهار کاری که می توانید برای معکوس کردن این علایم انجام دهید، عبارتند از:
- خوردن کربوهیدرات ها را متوقف کنید.
- میان وعده مصرف نکنید.
هر بار که چیزی می خورید، ترشح انسولین را تحریک می کنید. - شروع به روزه داری متناوب کنید.
روزه متناوب الگویی از خوردن و نخوردن است. آن را با رژیم کم کربوهیدراتی (یا رژیم کتوژنیک) و بدون میان وعده همراه کنید. - شروع به مصرف پتاسیم کنید.
شما می توانید با استفاده از پتاسیم یا مصرف غذاهای پر پتاسیم، اما نه موز یا سیب زمینی، سرعت برطرف شدن این علایم را افزایش دهید.
از سالاد بیشتری استفاده کنید (هفت تا ده فنجان در روز) و موادی مانند سبزی و چغندر در سالاد خود مصرف کنید.
از آووکادو نیز میتوانید استفاده کنید (حدود ۸۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد).
می توانید از کلم بروکلی و قارچ نیز استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید