بهترین درمان برای حملات نقرس

نقرس شکل رایج آرتریت التهابی است که بسیار دردناک است. این بیماری معمولاً یک مفصل (اغلب مفصل شست پا) را درگیر میکند. مواقعی وجود دارد که علائم نقرس بدتر میشوند که به آن شعله ور شدن بیماری و یا حمله نقرس میگویند.
نقرس یک بیماری بسیار مرموز است و تئوری پشت این بیماری این است که مصرف بیش از حد غذاهای پر از پورین منجر به نقرس میشود. این اتفاق باعث شرایطی به نام هیپراوریسمی میشود که در آن اسید اوریک بیش از حد در بدن تجمع مییابد. این اسید اوریک از تجزیه پورینها ایجاد میشود. هنگامی که اسید اوریک بیش از حد در بدن وجود دارد، کریستالهای اسید اوریک (اورات مونوسدیم) میتوانند در مفاصل، مایعات و بافتهای مختلف بدن تجمع کنند. هیپراوریسمی همیشه باعث نقرس نمیشود و هیپراوریسمی بدون علائم نقرس نیازی به درمان ندارد.
اما نکته مهم این است که بسیاری از افرادی که رژیم غذایی کم پورین دارند نیز به این بیماری مبتلا میشوند. به همین دلیل در اینجا نکاتی در مورد بیماری نقرس به شما میگویم. اگر از افرادی هستید که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنید، این نکات بسیار برای شما کمک کننده خواهند بود.
نکاتی در مورد بیماری نقرس
- بیشتر اوریک اسیدی که در بدن وجود دارد، توسط خود بدن ساخته میشود (اندوژنوس) و منبع بیرونی ندارد. درصد کمی از اوریک اسید از رژیم غذایی شما میآید.
- ۵۰ درصد افراد مبتلا به نقرس، سطح اوریک اسید نرمال دارند.
- میزان زیادی از کریستالهای تشکیل شده در مکانی که فرد درد را تجربه میکند، نیستند.
- دردی که در حملات نقرس وجود دارد، تنها به خاطر کریستالهای اسید اوریک نیست، بلکه به دلیل پاسخ ایمنی بدن به این مواد است.
بهترین درمان برای نقرس
داروی اصلی که امروزه برای نقرس در دسترس است (آلوپورینول)، با مهار تشکیل کریستال اسید اوریک، جلوی درد را میگیرد، اما عوارض جانبی بالقوه جدی دارد.
بهترین درمانهای طبیعی برای نقرس، دانههای کرفس و گیلاس ترش هستند. هر دوی اینها میتوانند به مهار آنزیمی که اسید اوریک را در بدن میسازد، کمک کنند.
سایر داروهای طبیعی که باعث کاهش اسید اوریک میشوند، عبارتاند از:
- برگ کرفس
- کنگر فرنگی
- مریم گلی (Sage)
- آویشن
- انواع سبزیجات
- پتاسیم
- اسیدهای چرب امگا۳
تحقیقات نشان دادهاند که اگر مصرف موادی مانند کربوهیدرات، قند و الکل را متوقف کنید، میتوانید به طور بالقوه بسیاری از مشکلات نقرس را برطرف کند.
اما اگر این تغییرات را ایجاد کردهاید و همچنان مشکل نقرس دارید، چه باید بکنید؟ یک درمان طبیعی عالی برای نقرس وجود دارد.
برای تشکیل کریستالهای اسید اوریک، pH بدن باید اسیدی تر باشد. بنابراین، کمی قلیایی کردن بدن با استفاده از قلیایی کردن ادرار به طور بالقوه میتواند به شما کمک کند تا نقرس را تسکین دهید.
من معتقدم که ترکیب این درمان با رژیم کتوژنیک و انجام روزه داری متناوب، ممکن است بهترین کار برای درمان نقرس باشد.
بهترین درمان برای حملات نقرس
بی کربنات سدیم (جوش شیرین) بهترین دارو برای قلیایی کردن ادرار و داروی شماره یک برای حملات نقرس است. اگر نمیتوانید این ماده را مصرف کنید، میتوانید به جای آن از سیترات پتاسیم استفاده کنید.
اگر طعم مخلوط جوش شیرین و آب را دوست ندارید، میتوانید کمی سیترات پتاسیم به آن اضافه کنید.
با ۱/۸ قاشق چایخوری جوش شیرین در یک لیوان آب شروع کنید، سپس مقدار آن را بعد از چند روز به ۱/۴ قاشق چایخوری جوش شیرین افزایش دهید. بعد از چند روز مقدار آن را به ۱/۲ قاشق چایخوری جوش شیرین افزایش دهید.
بسته به شدت حمله نقرس میتوانید این ترکیب را ۱ تا ۳ بار در روز مصرف کنید و حداقل یک ساعت قبل از غذا با معده خالی مصرف کنید. توجه داشته باشید که فاصله بین دوزها باید حداقل یک ساعت باشد.
این درمان برای سنگهای کلیوی اسید اوریکی نیز مناسب است، اما برای درمان سنگهای اگزالاتی، باید ادرار را اسیدیتر کرد.
سوالی که در اینجا ایجاد میشود این است که تا چه حد مجاز هستیم بدن را قلیایی کنیم؟ تشخیص این نکته در افراد ممکن است مقداری دشوار باشد. برای اینکه بدانید بدن چه زمانی قلیایی و چه زمانی اسیدی است، روی این لینک کلیک کنید و مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
یکی دیگر از کارهایی که ممکن است باعث بهبودی علایم در شما شود، افزودی جوش شیرین به آب و قرار دادن پا در آن است!!
مطالعاتی روی جوش شیرین نشان میدهد که این ماده میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند و بیماری نقرس نیز در واقع نوعی اختلال ایمنی است.
مطلب مرتبط: بدن شما اسیدی است یا قلیایی؟
در صورت ابتلا به نقرس از مصرف چه موادی باید اجتناب کرد؟
- همه اشکال شکر
- غلات و کربوهیدراتهای تصفیه شده
- زایلیتول
- الکل (به خصوص آبجو)
- برخی داروها (مانند آسپرین و داروهای ادرارآور یا دیورتیکها)
- برخی ویتامینها (مانند نیاسین)
نیاسین در کاهش کلسترول تاثیرات خوبی دارد اما اگر مبتلا به نقرس هستید، میوانید از شکل دیگر این ویتامین به نام نیاسنآمید استفاده کنید. - فروکتوز (موجود در میوهها)
مطلب مرتبط: نقرس چیست و چطور میتوان از آن پیشگیری کرد؟
دیدگاهتان را بنویسید