علت استفراغ پس از سکته مغزی و آسیب به سر چیست؟

استفراغ پس از ضربه به سر
همه ما شنیدهایم که افرادی که دچار ضربه به سر میشوند، ممکن است دچار علایم مختلفی از جمله سردرد، کاهش سطح هوشیاری، تهوع و استفراغ شوند. اما آیا استفراغ پس از ضربه به سر نشانه خطرناکی است؟
در حالیکه سرگیجه و حالت تهوع از عوارض جانبی طبیعی آسیب به سر هستند، استفراغ میتواند نشانه بدتر شدن وضعیت باشد. با این حال، یک نوبت استفراغ معمولاً دلیلی برای هشدار نیست. در این مقاله توضیح میدهم که چه چیزی باعث استفراغ بعد از آسیب به سر میشود.
علل استفراغ بعد از ضربه به سر
چندین علت احتمالی برای استفراغ پس از آسیب سر وجود دارد. این علل عبارتاند از:
- ضربه مغزی.
ضربه مغزی یک نوع شایع آسیب سر است که میتواند در اثر ضربه به سر یا تکان ناگهانی ایجاد شود. استفراغ یک علامت معمولی از ضربه مغزی است و اعتقاد بر این است که به دلیل اختلال در عملکرد طبیعی مغز ایجاد میشود. - خونریزی مغزی.
آسیبهای سر میتواند باعث خونریزی در مغز شود که به عنوان خونریزی داخل جمجمه شناخته میشود. استفراغ میتواند نشانهای از این خونریزی باشد، زیرا خون مغز و رفلکس استفراغ را تحریک میکند. - هماتوم.
هماتوم یک تجمع خطرناک خون در سطح مغز است و یکی از نشانههای هماتوم مغزی، استفراغ مکرر است. - ادم مغزی.
تورم یا ادم مغز میتواند پس از ضربه به سر، به ویژه در موارد شدیدتر رخ دهد. این تورم میتواند باعث فشردهسازی در نواحی خاصی از مغز و در نتیجه حالت تهوع و استفراغ شود. - افزایش فشار داخل جمجمهای (ICP)
آسیبهای سر میتواند منجر به افزایش فشار داخل جمجمه شود که به عنوان فشار داخل جمجمه شناخته میشود. افزایش ICP می تواند مغز را تحریک کرده و رفلکس استفراغ را تحریک کند. - اختلال عملکرد دهلیزی (وستیبولار).
آسیب به مخچه یا گوش داخلی، که مسئول حفظ تعادل و هماهنگی حرکات چشم هستند، میتواند باعث ایجاد مشکلات تعادلی و سرگیجه شود که میتواند باعث استفراغ در برخی افراد شود. - میگرن پس از سانحه.
برخی افراد ممکن است به دنبال آسیب سر دچار سردرد یا میگرن شوند. میگرن میتواند با سردردهای شدید، حساسیت به نور و حالت تهوع همراه باشد که اغلب منجر به استفراغ میشود. - شکستگی جمجمه.
شکستگی جمجمه باعث درد شدید میشود که این درد میتواند منجر به استفراغ شود. - برخی داروها.
داروهای ضد درد، داروهای ضد التهاب یا سایر داروهایی که پس از ضربه به سر تجویز میشوند، میتوانند عوارض جانبی داشته باشند که شامل ناراحتیهای گوارشی و استفراغ میشود.
نکاتی در مورد هماتوم مغزی
اگر چه استفراغ میتواند نشانه هماتوم باشد، هماتوم معمولا با بیش از یک علامت همراه است. برخی دیگر از علائم هماتوم عبارتاند از:
- سردرد که به طور پیوسته بدتر میشود.
- مردمک گشاد شده
- ضعف
- از دست دادن هوشیاری
- لکنت زبان
- تشنج
بنابراین، اگر فردی پس از ضربه به سر استفراغ کند، اما سایر علائم هماتوم را نشان ندهد، به احتمال زیاد هماتوم ندارد. با این حال، در صورت چنین اتفاقی حتما به پزشک مراجعه کنید.
استفراغ، بسته به شدت ضربه مغزی، میتواند چندین روز یا چند هفته پس از ضربه به سر نیز رخ دهد. با این حال، با گذشت زمان، فرکانس شدت آن باید کاهش یابد. اگر این کاهش رخ نداد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
استفراغ شدید و مداوم که مستقیماً پس از ضربه به سر رخ میدهد، نشانه جدیتری نسبت به یک یا دو مورد استفراغ است که چند ساعت از هم فاصله دارند. اگر فرد نمیتواند استفراغ خود را متوقف کند و نمیتواند غذا یا مایعات را نگه دارد، بلافاصله او را به بیمارستان ببرید.
استفراغ پس از سکته مغزی
استفراغ پس از سکته مغزی یک وضعیت نگران کننده است، زیرا باعث تخلیه مایعات و مواد مغذی حیاتی بدن میشود. علل مختلفی برای استفراغ بعد از سکته مغزی وجود دارد و هر کدام درمان جداگانه خود را میطلبد و این امر تشخیص صحیح را برای بهبودی حیاتی میکند.
در ادامه این مقاله برای تقویت درک شما از این موضوع، علل و درمان استفراغ بعد از سکته را مورد بحث قرار میدهم.
علل استفراغ بعد از سکته مغزی
استفراغ مداوم پس از سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است. اگر بیماران مواد مغذی و مایعات خود را به طور مداوم از دست بدهند، میتواند به سرعت سلامت فرد را بدتر کند.
خود تشخیصی و خوددرمانی استفراغی که تداوم دارد، میتواند خطرناک باشد، زیرا اگر درمان نادرست دنبال شود، میتواند بهبودی را به تاخیر بیاندازد و سوءتغذیه را بدتر کند. بنابراین در این شرایط حتما به پزشک مراجعه کنید.
در اینجا دلایل احتمالی استفراغ بعد از سکته مغزی را آوردهام:
- سندرم استفراغ چرخهای
این وضعیت با دورههای مکرر استفراغ مشخص میشود که با دورههای منظم بدون علامت از هم جدا میشوند. محققان حدس میزنند که سندرم استفراغ چرخهای از اختلال عملکرد بین روده و مغز ایجاد میشود. - عوارض جانبی دارو
برخی از داروها میتوانند در برخی از بیماران با سکته مغزی باعث استفراغ شوند. به زمان مصرف دارو و استفراغ دقت کنید و برچسب روی داروها را برای جلوگیری از عوارض جانبی آنها مانند تهوع و استفراغ بررسی کنید. - شروع یک سکته مغزی دیگر
در موارد نادر، استفراغ میتواند نشانه شروع یک سکته مغزی دیگر باشد. به همین دلیل است که استفراغ را باید یک اورژانس پزشکی در نظر گرفت! به همین علت در این افراد به دنبال سایر علائم هشدار دهنده سکته مغزی مانند تکلم نامفهوم و ضعف در یک دست یا پا باشید. - آسیب به نواحی خاصی از مغز پس از سکته مغزی
بسته به محل و شدت سکته مغزی، آسیب به نواحی خاصی از مغز که در تنظیم استفراغ دخیل هستند ممکن است رخ دهد. این میتواند عملکرد طبیعی این نواحی را مختل کند و در نتیجه باعث استفراغ شود.
تهوع و استفراغ اغلب در بیماران مبتلا به سکته مغزی در ناحیه ورتبروبازیلار دیده میشود.
همچنین هنگامی که سیستم دهلیزی تحت تأثیر سکته مغزی قرار میگیرد، میتواند باعث تعادل ضعیف، اختلال در راه رفتن، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ شود. - افزایش فشار داخل جمجمهای (ICP)
سکته مغزی میتواند باعث تورم و افزایش فشار در مغز شود. این افزایش ICP میتواند ناحیهای در مغز که مسئول استفراغ است (بصل النخاع) را تحریک کند که منجر به حالت تهوع و استفراغ میشود. - اختلال در عملکرد سیستم عصبی خودمختار
سیستم عصبی خودمختار عملکردهای غیرارادی بدن از جمله هضم و رفلکس استفراغ را کنترل میکند. سکته مغزی میتواند مسیرهای خودمختار را مختل کند و منجر به اختلالات گوارشی و استفراغ شود.
در استفراغ پس از سکته مغزی، اغلب بستری شدن در بیمارستان برای استفراغ مداوم و برای جایگزین کردن مایعات و تامین مواد مغذی فرد ضروری است. در طول بستری بودن در بیمارستان، تیم پزشکی میتواند آزمایشهای لازم برای تشخیص هر گونه بیماری زمینهای را نیز انجام دهد.
دیدگاهتان را بنویسید