مونوسدیم گلوتامات یا MSG چیست و چه عوارضی در بدن ایجاد میکند؟

مونوسدیم گلوتامات (MSG) نوعی افزودنی غذایی و طعم دهنده غذاست که اغلب به غذاهای رستورانی، سبزیجات و مواد غذایی کنسرو شده، سوپها، گوشتهای اغذیه فروشی و سایر غذاها اضافه میشود. متاسفانه سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) MSG را به عنوان یک ماده غذایی که به طور کلی بی خطر شناخته میشود، طبقه بندی کرده است. اما استفاده از آن بسیار مورد بحث است!!! به همین دلیل، هنگامی که MSG به غذا اضافه میشود، FDA ملزم به ذکر آن در برچسب است.
در زمان خواندن برچسب محصولات غذایی، توجه داشته باشید که MSG نامهای دیگری نیز دارد از جمله نشاسته ذرت اصلاح شده یا نشاسته غذایی اصلاح شده (Modified corn starch, Hydrolized vegatable protein, Hydrolized yeast, Hydrolized soy).
عوارض MSG چیست؟
MSG سالهاست که به عنوان یک افزودنی غذایی استفاده میشود. در طول این مدت، FDA گزارشهای زیادی در مورد واکنشهای نگران کنندهای دریافت کرده است که مردم به غذاهایی که دارای MSG هستند نسبت دادهاند!!!! این واکنشها، به نام کمپلکس علائم MSG، عبارتاند از:
- سردرد
- گرگرفتگی
- تعریق
- فشار یا سفتی صورت
- بی حسی، گزگز یا سوزش در صورت، گردن و سایر نواحی
- ضربان قلب سریع و لرزان
- درد قفسه سینه
- احساس بیماری و حالت تهوع
- ضعف
تنها راه جلوگیری از این واکنشها، نخوردن غذاهایی است که دارای MSG هستند!!
همچنین مطالعات مختلف به اثرات سمی احتمالی مرتبط با این افزودنی غذایی محبوب اشاره کردهاند. این اثرات سمی شامل اختلال CNS، چاقی، اختلال در فیزیولوژی بافت چربی، آسیب کبدی و اختلالات تولید مثلی است.
این تهدیدها ممکن است تاکنون دست کم گرفته شده باشند و متاسفانه افراد بدون آگاهی از عواقب احتمالی، از مقادیر بیشتری از MSG استفاده میکنند.
مونوسدیم گلوتامات در واقع نوعی انسولین پنهان است و باعث افزایش انسولین تا 300 درصد میشود!!!!
در حالیکه MSG احتمالاً مزایای زیادی برای صنایع غذایی و درآمدزایی آنها دارد، استفاده فراگیر از این افزودنی غذایی عواقب منفی زیادی نیز برای سلامت عمومی دارد. توجه داشته باشید که طبق خطرات زیاد این ماده، ممنوعیت کامل استفاده از MSG به عنوان طعم دهنده غیرعاقلانه نیست!!!
دیدگاهتان را بنویسید