علت پینه پا چیست و چطور میتوان آن را درمان کرد؟

بونیون یا پینه پا یک برآمدگی استخوانی است که روی مفصل پایه انگشت شست پا ایجاد میشود و زمانی رخ میدهد که برخی از استخوانهای قسمت جلویی پا از جای خود خارج شوند. این امر باعث میشود که نوک انگشت شست پا به سمت انگشتان کوچکتر کشیده شود و مفصل پایه انگشت شست پا بیرون بیاید.
مهمترین مشکل پینه پا این است که میتواند ملتهب و حساس شود و بر توانایی فرد در راه رفتن و ورزش کردن تأثیر منفی بگذارد. بونیون حتی میتواند منجر به درد زانو یا درد لگن شود.
علل ایجاد پینه پا
علل اصلی ایجاد پینه پا عبارتاند از:
- کفشهای نامناسب
- کف پای صاف
- مشکلات حرکتی مچ پا
درمان پینه پا
در اینجا در مورد اینکه چگونه میتوانید از شر پینه پا خلاص شوید، نکاتی آوردهام:
- کفش و جورابی تهیه کنید که دور انگشتانتان خیلی تنگ نباشد و فضای کافی برای انگشتان داشته باشد. این کار باعث حل شدن مشکل نمیشود، ولی از پیشرفت آن جلوگیری میکند. میتوانید از جورابهایی استفاده کنید که برای هر انگشت فضای جداگانه دارند.😆
- از پخش کنندههای سیلیکونی انگشتان پا استفاده کنید. میتوانید از این وسیله، چند ساعت عصرها استفاده کنید تا به باز شدن انگشتان پا کمک کنید.
- تمرینات خاصی را انجام دهید که مهمترین مرحله درمان هستند و در ادامه آنها را توضیح میدهم.
تمرینات برای درمان پینه پا
هدف از انجام تمرینات برای درمان پینه پا، بازگرداندن قرینگی به عضلات، مفاصل و استخوانهای درگیر است. بهترین تمرینات برای درمان پینه پا عبارتاند از:
- روی یک صندلی بنشینید و یک زانو را با بازوی خود بالا بیاورید. سپس، پای خود را در یک دایره کامل فرضی بچرخانید، گویی میخواهید با انگشتان پا دایرهای بکشید. ده چرخش را در جهت عقربههای ساعت با پای راست انجام دهید، سپس ده چرخش را در خلاف جهت عقربههای ساعت انجام دهید. این کار را با پای چپ خود نیز تکرار کنید. توجه داشته باشید که چرخش باید از مچ پا باشد و نه از زانو.
- یک توپ تنیس را زیر قسمت میانی قوس پای خود قرار دهید. دو دقیقه روی توپ تنیس بایستید و سپس پاها را عوض کنید. این کار را یک بار در روز انجام دهید.
این کار فشار را از عضلاتی که خیلی منقبض شدهاند و تنش دارند، برمیدارد.
توجه داشته باشید که این تمرین، با اینکه ظاهرا ساده میآید اما دردناک بوده و باید از ۱۰ ثانیه شروع کنید و کم کم آن را به ۲ دقیقه برسانید. - این ورزش برای تقویت عضلات جلوی پاهاست. روی صندلی بنشینید و انگشتان هر دو پا را همزمان بالا بیاورید. این کار را با 10 بار انجام دادن شروع کنید و تا 30 بار برسانید. اگر دچار گرفتگی شدید، متوقف شوید. وقتی که توانستید این کار را در حالت نشسته انجام دهید، سعی کنید یک مرحله جلوتر بروید و آن را در حالت ایستاده انجام دهید و در مقابل دیوار تعادل خود را حفظ کنید.
- این ورزش برای تقویت عضلات پشت پاهاست. در حالی که روی صندلی نشستهاید، با فشار دادن انگشتان پا به زمین و بلند کردن پاشنههای پا عضلات پشت ساق پا را تقویت کنید. این کار را تا 30 تکرار انجام دهید. بعد از اینکه توانستید این کار را در حالت نشسته انجام دهید، سعی کنید آن را در حالت ایستاده انجام دهید و با استفاده از صندلی یا دیوار تعادل خود را حفظ کنید.
با انجام این تمرین، متوجه خواهید شد که عضلات پشت ساق پای شما قویتر از عضلات جلوی پا هستند.
در تصویر زیر میتوانید ترکیب دو حرکت بالا را ببینید.
- در حالی که روی صندلی نشستهاید، مچ پاهای خود را به داخل و خارج تکان دهید و تا 30 بار تکرار انجام دهید. وقتی که توانستید این کار را در حالت نشسته انجام دهید، آن را به مرحله بعد ببرید و در حالت ایستاده هم امتحان کنید.
ماساژی برای رهایی آنی از درد
اگر التهاب و درد فقط در یک پا باشد، میتوانید از تکنیک مخالفها استفاده کنید. در این روش، محل دقیق درد را تعیین کنید و دقیقا در همان محل، اما در پای مقابل، ماساژ دهید. ابتدا دردی در پایی که مشکلی ندارد احساس میکنید، اما به مرور زمان درد کاهش یافته و درد پای اصلی نیز کاهش مییابد.
اما این تکنیک فقط وقتی مناسب است که یک پا دردناک باشد و پای مقابل بی درد باشد. اگر هر دو پا تندر و دردناک بود، میتوانید بین انگشت بزرگ و انگشت کناریش را در هر دو پا ماساژ دهید.
به یاد داشته باشید که هیچ گاه روی محل درد را ماساژ ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید