هلیکوباکتر پیلوری که بود و چه کرد؟!!

امروزه، به دلیل شیوه زندگی نامناسب و رژیم غذایی ناسالم افراد، هلیکوباکتر پیلوری نیز به اندازه انسانهای معروف شهرت یافته است!!!
عفونت هلیکوباکتر پیلوری زمانی رخ می دهد که باکتری هلیکوباکتر پیلوری معده را آلوده کند. این اتفاق معمولا در دوران کودکی رخ میدهد. یکی از علل شایع زخم معده یا پپتیک اولسر، عفونت هلیکوباکتر پیلوری است که در بیش از نیمی از مردم جهان وجود دارد.
اکثر مردم نمیدانند که به عفونت هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستند، زیرا هرگز علامت دار نمیشوند.
اما گاهی نیز افراد دچار التهاب و زخم معده میشوند و علایمی بروز میدهند. زخم معده زخمی است که در پوشش معده (زخم معده) یا قسمت اول روده کوچک (زخم اثنی عشر) قرار دارد.
هلیکوباکتر پیلوری چطور بر معده اثر میگذارد؟
هلیکوباکتر پیلوری به پوششی که از سطح داخلی معده محافظت میکند، حمله میکند. این باکتری آنزیمی به نام اوره آز میسازد، که این آنزیم میتواند اسیدیته معده را کاهش دهد. این اتفاق باعث ضعیف شدن پوشش معده میشود.
ضعیف شدن مخاط داخلی معده باعث میشود که سلولهای معده بیشتر در معرض خطر آسیب دیدن توسط اسید و پپسین معده قرار بگیرد که مایعات گوارشی قوی هستند و میتوانند منجر به التهاب یا زخم در معده یا دوازدهه شوند.
باکتری هلیکوباکتر پیلوری همچنین میتواند به سلولهای معده بچسبد و از آنجایی که معده ضعیف نمیتواند به خوبی از خود محافظت کند، قرمز و متورم میشود (التهاب).
علائم ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری چیست؟
اکثر افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری علامتی ندارند. اما هنگامی که علائم عفونت هلیکوباکتر پیلوری رخ میدهد، معمولاً به گاستریت یا زخم معده مربوط میشود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درد یا سوزش در معده (شکم)
- درد معده که ممکن است زمانی که معده شما خالی است بدتر شود
- حالت تهوع
- از دست دادن اشتها
- آروغ زدن مکرر
- نفخ
- کاهش وزن ناخواسته
- مه مغزی
- خستگی مزمن
- گاستریت یا التهاب معده
- زخم معده
- کمبود انتقال دهندههای عصبی یا نوروترنسمیترها
- کمبود مواد معدنی و مواد معدنی کمیاب یا تریس مینرالها
- نفخ
- خون در مدفوع
علل ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری چیست؟
عفونت هلیکوباکتر پیلوری زمانی رخ میدهد که هلیکوباکتر پیلوری معده را آلوده کند. هلیکوباکتر پیلوری معمولاً از طریق تماس مستقیم با بزاق، استفراغ یا مدفوع از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. همچنین ممکن است از طریق غذا یا آب آلوده نیز از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
اما نکته بسیار مهم این است که هلیکوباکتر پیلوری به طور معمول بیماری زا نیست. اما، زمانی که فرد اسید معده کافی نداشته باشد، هلیکوباکتر پیلوری میتواند بیماری زا شده و منجر به زخم شود. من معتقدم که زخم ها به دلیل کمبود اسید معده ایجاد میشوند، نه مقدار زیاد اسید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد علت زخم معده و گاستریت روی این لینک کلیک کنید.
مطلب مرتبط: اسید معده پایین چه علائمی دارد؟
مطلب مرتبط: علل التهاب معده (گاستریت) و راههای درمان آن
عوارض ابتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری چیست؟
این عفونت میتواند باعث عوارض جدی شود مثل:
- زخم معده یا پپتیک اولسر
هلیکوباکتر پیلوری میتواند به مخاط معده یا همان پوشش محافظ معده و روده کوچک آسیب برساند. این اتفاق میتواند به اسید معده اجازه دهد تا یک زخم باز ایجاد کند. حدود 10 درصد از افراد مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری دچار زخم میشوند. - التهاب پوشش معده یا گاستریت
عفونت هلیکوباکتر پیلوری میتواند معده را تحت تاثیر قرار دهد و باعث تحریک و تورم مخاط معده (گاستریت) شود. - سرطان معده
عفونت هلیکوباکتر پیلوری یک عامل خطر قوی برای انواع خاصی از سرطان معده است.
درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری چیست؟
درمانهای معمول عفونت هلیکوباکتر پیلوری، آنتی بیوتیکها هستند. اما من به طور کلی با مصرف این داروها مخالف هستم، زیرا موجب از بین رفتن میکروبیوم طبیعی بدن میشوند و عوارض جدی برای بدن خواهند داشت. برای اطلاع بیشتر از آنتی بیوتیکها و مضرات عجیب آنها برای سلامتی روی این لینک کلیک کنید.
علاوه بر آنتی بیوتیکها، درمان همچنین ممکن است شامل داروهایی باشد که برای کمک به بهبود معده به شما تجویز میشود. این داروها شامل مهارکننده های پمپ پروتون (PPIs) مانند پنتوپرازول، و مسدود کننده های هیستامین (H2) مانند رانیتیدین. اما این داروها نیز عوارض خود را دارند و استفاده مزمن و طولانی مدت از آنها، میتواند مشکلات معده را تشدید کند!!!
به همین دلیل در این مقاله به جای درمانهای معمول و مدرن پزشکی آنتی، راههای درمان طبیعی جایگزین عفونت هلیکوباکتر پیلوری را به شما معرفی میکنم.
بهترین درمانهای طبیعی برای هلیکوباکتر پیلوری عبارتاند از:
- باکتری اسید لاکتیک که در سبزیجات تخمیر شده مثل کلم ترش و چای کامبوجا یافت میشود.
- سولفورافان که یک ماده طبیعی در جوانه بروکلی است. این ماده همچنین در تمام سبزیجات چلیپایی یافت میشود، مانند کلم، کلم بروکلی، بروکسل و غیره.
- صمغ ماستیک که به شکل مکمل هم یافت میشود.
- لاکتوباسیلوس گاستریا (Lactobacillus GG) که به شکل مکمل هم یافت میشود.
- سیر و پیاز
- ترب کوهی
دیدگاهتان را بنویسید