تاثیر کوهوش سیاه بر گرگرفتگی چیست؟

کوهوش سیاه (که با نام علمی actaea racemosa یا cimicifuga racemosa شناخته میشود) یک گیاه چند ساله گلدار با شکوفههای سفید معطر روی ساقه است که ساختاری خوشه مانند و بلند را تشکیل میدهد. این گیاه یکی از اعضای خانواده باترکاپ است و در جنگلهای شرق ایالات متحده و کانادا رشد میکند.
مطالعات نشان می دهد که کوهوش سیاه به گیرندههای مواد افیونی بدن متصل میشود و به آن اثر ضد درد میدهد. امروزه، گاهی اوقات برای کاهش دردهای عضلانی و بدن درد مرتبط با یائسگی، پیش یا پس از یائسگی استفاده میشود.
اما در حالی که ممکن است فکر کنید که استفاده از این گیاه یک روند جدید در سلامتی است، در واقع از زمانهای قدیم توسط شفا دهندهها و پزشکان در سراسر جهان استفاده میشده است.
در سالهای اخیر، کوهوش سیاه بهعنوان درمانی برای گرگرفتگی مطرح شده است، اما این روشی نیست که بهطور سنتی از آن استفاده میشود. هم طب سنتی چینی و هم سنت گیاهی غربی مدتهاست که از کوهوش سیاه برای کاهش درد و آرام کردن سیستم عصبی استفاده میکنند.
فواید کوهوش سیاه چیست؟
برخی از فواید معمول کوهوش سیاه عبارتاند از:
- تسکین علائم یائسگی: کوهوش سیاه شاید بیشتر به دلیل پتانسیل آن برای کاهش علائم مرتبط با یائسگی شناخته شده است. ممکن است در برخی از زنان به کاهش گرگرفتگی، تعریق شبانه، نوسانات خلقی و اختلالات خواب کمک کند.
- تعادل هورمونی: اعتقاد بر این است که کوهوش سیاه بر تنظیم هورمونی در بدن تأثیر دارد. ممکن است به حفظ تعادل بین سطوح استروژن و پروژسترون کمک کند، که می تواند برای زنانی که دچار عدم تعادل هورمونی هستند، مفید باشد.
- حمایت از چرخه قاعدگی: برخی از زنان از کوهوش سیاه برای کاهش علائم مربوط به چرخه قاعدگی خود مانند دردهای قاعدگی، نفخ و تحریک پذیری استفاده می کنند. ممکن است اثر آرامش بخش بر روی رحم داشته باشد و به تنظیم نوسانات هورمونی کمک کند.
- سلامت استخوان: مطالعات نشان می دهد که کوهوش سیاه ممکن است تأثیر مثبتی بر تراکم استخوان داشته باشد و ممکن است به سلامت استخوان کمک کند. این می تواند به ویژه برای زنان یائسه که در معرض افزایش خطر پوکی استخوان هستند، مرتبط باشد.
- تثبیت خلق و خو: گزارش شده است که کوهوش سیاه اثر آرام بخشی بر سیستم عصبی دارد و به طور بالقوه به تثبیت خلق و خو و کاهش اضطراب و استرس کمک می کند.
- خواص ضد التهابی: برخی تحقیقات نشان می دهد که کوهوش سیاه ممکن است دارای خواص ضد التهابی باشد که می تواند برای شرایطی که شامل التهاب مانند آرتریت است مفید باشد.
عوارض جانبی کوهوش سیاه چیست؟
کوهوش سیاه دارای برخی عوارض جانبی بالقوه است، اما معمولاً خفیف هستند. این عوارض عبارتاند از:
- ناراحتی گوارشی و حالت تهوع
- بثورات پوستی
- درد عضلانی
- درد یا بزرگ شدن سینه
- لکه بینی یا خونریزی خارج از چرخه قاعدگی
عوارض جدیتر و نادرتر کوهوش سیاه عبارتاند از:
- کوهوش سیاه گاهی با برخی از موارد شدید آسیب کبدی مرتبط است. به همین دلیل، اگر بیماری کبدی دارید یا هر مکمل یا دارویی دیگری مصرف میکنید که ممکن است به کبد شما آسیب برساند، نباید کوهوش سیاه مصرف کنید.
- کوهوش سیاه در دوزهای بالا با آسیب گلبولهای قرمز خون مرتبط است که منجر به کم خونی می شود.
استفاده از کوهوش سیاه در چه افرادی خطر دارد؟
کوهوش سیاه برای اکثر افرادی که باردار یا شیرده نیستند، بی خطر است. با این حال، نیازی به دادن مکمل به کودکان نیست. از آنجایی که ممکن است بر سطوح هورمونی تأثیر بگذارد، فقط باید با دستور پزشک به نوجوانان داده شود.
افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید در استفاده از کوهوش سیاه محتاط باشند، زیرا اطلاعات کمی در مورد توانایی بدن برای دفع آن هنگام آسیب به کلیهها وجود دارد.
علاوه بر این، با توجه به اینکه یکی از شدیدترین عوارض جانبی احتمالی آن آسیب کبدی است، در صورت ابتلا به بیماری کبدی باید از مصرف مکمل های کوهوش سیاه خودداری کنید.
بنابراین اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، از این گیاه استفاده نکنید:
- باردار یا شیرده
- کودکان
- بیماری کلیوی
- بیماری کبدی
تداخلات دارویی کوهوش سیاه چیست؟
کوهوش سیاه پتانسیل تداخل با سایر داروها و درمانها را دارد، از جمله؟
- درمان جایگزینی هورمونی (HRT)
کوهوش سیاه ممکن است اثراتی بر سطوح هورمونی داشته باشد، به ویژه سطح استروژن، که در صورت همراه شدن با HRT میتواند اثرات غیرمنتظره ای داشته باشد. - قرص های ضد بارداری
بیشتر قرصهای ضدبارداری از استروژن و/یا پروژسترون ساخته شدهاند، بنابراین کوهوش سیاه که ممکن است بر سطح هورمونهای تأثیر بگذارد، ممکن است در کنترل بارداری هورمونی اختلال ایجاد کند. - علاوه بر این، از آنجایی که یکی از شدیدترین عوارض جانبی کوهوش سیاه آسیب کبدی است، باید از مصرف کوهوش سیاه همراه با هر مکمل یا دارویی دیگری که ممکن است به کبد شما آسیب برساند، احتیاط کنید.
مقدار مصرف و نحوه مصرف کوهوش سیاه چگونه است؟
کوهوش سیاه به شکل کپسول، عصاره مایع یا چای موجود است.
دوزهای معمول روزانه بین 20 تا 120 میلی گرم عصاره یا پودر کوهوش سیاه استاندارد است.
برای علائم یائسگی، مصرف حداقل 20 میلی گرم کوهوش سیاه در روز موثر به نظر میرسد.
برخی از متخصصان بهداشت ادعا میکنند که کوهوش سیاه را نباید بیش از 6 ماه تا 1 سال مصرف کنید، به علت پتانسیل اندک آن برای ایجاد آسیب کبدی.
نحوه نگهداری کوهوش سیاه
کوهوش سیاه باید در بسته و در دمای اتاق نگهداری شود. به طور معمول، مکملهای گیاهی تا ۲ سال پس از تولید منقضی نمیشوند. برای ایمنی بیشتر، بهتر است مکمل را تا تاریخ انقضا استفاده کنید و سپس دور بریزید.
چه گیاههای دیگری عملکردی مشابه کوهوش سیاه دارند؟
برخی از جایگزینهای بالقوه برای کوهوش سیاه عبارتاند از:
- روغن گل مغربی
روغن گل مغربی اثراتی شبیه به کوهوش سیاه بر گرگرفتگی دارد، بنابراین ممکن است یک جایگزین امیدوارکننده باشد. - ریواس راپونتیک
ریواس راپونتیک به دلایل مشابه کوهوش سیاه مورد استفاده قرار میگیرد، و این ماده در مکمل محبوب یائسگی است و به نظر میرسد که فوایدی برای درمان علائم یائسگی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید