چطور احتمال ابتلا به سرطان را صفر کنیم؟

برای پاسخ به این سوال که چطور احتمال ابتلا به سرطان را صفر کنیم، بیایید اول ببینیم که علت سرطان چیست؟
علت ابتلا به سرطان
علت کنسر آسیب به میتوکندری است. بنابراین سلول نرمال تبدیل به سلول سرطانی میشود. این اتفاق شباهتی به عفونت و تهاجم میکروبها به بدن ندارد بلکه در این بیماری، بدن طی یک مکانیسم برای بقا، سلول را به سلول سرطانی تبدیل میکند. سلولهای سرطانی بسیار خام هستند و میرایی خود را از دست میدهند (نمی میرند) و میتوانند برای ابد زندگی کنند!!!
متابولسیم سلول سرطانی بسیار متفاوت از متابولسیم سلول های نرمال است. مصرف شکر این نوع سلول ها بسیار بیشتر از سلول های عادی است.
نکته دیگر در مورد سلول های سرطانی این است که در نواحی از بدن که التهابی وجود داشته باشد، گسترش می یابند. برای مثال اگر فردی سیگاری است و ریه او ملتهب باشد و یا اگر التهابی در دستگاه گوارش خود به علت خوردن غذاهای ناسالم داشته باشد، سرطان در آن نواحی گسترش پیدا میکند.
بنابراین هر آسیبی به میتوکندری میتواند موجب سرطان شود و دانستن این مورد برای پی بردن به راههای جلوگیری از سرطان بسیار مهم است. اما بسیاری از متخصصان در حوزه های مختلف سلامت، تاکید بر مواردی به عنوان علت سرطان دارند که از نظر اهمیت، در درجه بسیار پایینی قرار دارند.
علل اصلی سرطان
۱. آسیب به میتوکندری
به عنوان مهم ترین علت، همانطور که در بالا توضیح داده شد.
۲. سیگار کشیدن
همه میدانند که سیگار معمولاً باعث سرطان ریهها میشود، اما در واقع یکی از بزرگترین علل سرطان پانکراس نیز سیگار کشیدن است.
۳. مصرف مداوم الکل
۴. رژیم غذایی که باعث چاقی میشود.
ترکیبی از خوردن مکرر (تعداد وعده های بالا در روز و میان وعده های زیاد) و کربوهیدرات بالا می تواند خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد. بنابراین من نمی گویم که چاقی به خودی خود باعث سرطان می شود، بلکه چیزهایی که باعث چاقی می شوند، سرطان را افزایش می دهند، به خصوص انسولین بالا.
زمانی که سطوح بالایی از انسولین دارید، خطر ابتلا به سرطان در شما افزایش می یابد. بنابراین مهم است که بفهمیم چه چیزی باعث افزایش انسولین می شود؟ کربوهیدرات های تصفیه شده و قند زیاد و همچنین خوردن وعده های غذایی مکرر.
از طرف دیگر آیا روزه گرفتن (به معنی وعده های کم و نخوردن میان وعده) اثر مثبتی بر سرطان دارد؟ بله، این احتمالاً مهمترین کاری است که در صورت ابتلا به سرطان باید انجام دهید.
دو مورد وجود دارد که من در حال حاضر می دانم که هر دو مرحله چهار سرطان (مرحله پایانی) بودند و هر دوی این افراد با روزه های طولانی به طور کامل بهبودی یافتند.
چطور خطر ابتلا به کنسر را کاهش دهیم؟
مهمترین مواردی که باید از آنها اجتناب کنید:
- سیگار کشیدن
- الکل
- اسیدهای چرب امگا 6 (مثل روغن ذرت، روغن سویا و روغن پنبه دانه)
- روغن نباتی، روغن دانه ها (مثل دانه سویا، ذرت، پنبه دانه، آفتابگردان و …)
- چربی های ترانس
- قند
- کربوهیدرات های تصفیه شده
- غذاهای فراوری شده
نکته: برخی می گویند که گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده، هر دو، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند، اما باید آنها را از هم متمایز کنیم.
چیزی که باید مورد توجه قرار بگیرد، کیفیت این گوشت قرمز است، اینکه آیا آن حیوان از علف تغذیه شده؟ نه، آیا گوشت قرمز به تنهایی مصرف میشود یا با کربوهیدرات دیگری مانند سیب زمینی سرخ شده؟ آیا این گوشت قرمز را از فست فودها تهیه کرده اید یا گوشت قرمزی است که از مزرعه تهیه شده؟ کاملاً واضح است که اگر در یک رستوران یا فست فود گوشت قرمز می خورید، این گوشت بسیار فرآوری شده و مضر است.
پس به طور کلی مهم فراوری شدن انواع محصولات غذاییست که در این صورت برای بدن بسیار مضر است. - غذاهای مصنوعی (از جمله فیبر مصنوعی و آنتی اکسیدان های مصنوعی!!!)
- وعده های غذایی مکرر
مهمترین مواردی که باید روی آنها تمرکز کنید:
۱. مصرف غذاهای طبیعی و ارگانیک
۲. کاهش انسولین
۳. مصرف سبزیجات چلیپایی (یا سبزیجات صلیبی یا سبزیجات کروسیفروس مانند کلم بروکلی، بروکسل و گل کلم )
علاوه بر فیبر، منبع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی هم هستند. فقط سه وعده از این سبزیجات در هر هفته می تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را تا ۴۰ درصد کاهش دهید!!
مطلب مرتبط: بهترین ماده غذایی برای پیشگیری از سرطان
۴. انجام روزه داری متناوب و طولانی مدت
۵. قرار گرفتن در معرض نور مادون قرمز برای کمک به افزایش ملاتونین و ویتامین D
ملاتونین که هورمون خواب نیز خوانده میشود، یکی از آنتی اکسیدان های قوی و فوق العاده است که بسیار بر کاهش ریسک کنسر موثر است. قرار گرفتن در معرض نور مادون قرمز به افزایش این هورمون کمک میکند. وقتی در برابر نور خورشید قرار میگیرید، نور مادون قرمز آن از لباس عبور کرده و به بدن شما میرسد و ملاتونین را افزایش میدهد.
برای دریافت و جذب ویتامین دی (که یکی دیگر از مواردی است که به طور چشمگیری به کاهش خطر ابتلا به کنسر کمک میکند.)، نیاز به اشعه UVB از نور خورشید داریم. نور فرابنفش ملانوسیتهای شما را تحریک میکند، سلولهایی که ملانین را میسازند و ملانین مانند یک چتر عمل میکند و مانند یک ضد آفتاب طبیعی که کار محافظت در برابر تابش مضر نور فرابنفش دارد، عمل میکند. بنابراین درک این نکته مهم است که نگذارید پوستتان بسوزد، بلکه می توانید خود را در معرض مقدار مشخصی نور قرار دهید.
برخی از مطالعات وجود دارد که نشان می دهد قرار گرفتن در معرض نور خورشید خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان به خصوص سرطان پروستات را کاهش می دهد و مطالعات تحقیقاتی به اصطلاح معتبری که نشان می دهد آفتاب خطر ابتلا به ملانوم را افزایش می دهد بسیار بسیار ضعیف است.
بنابراین قرار گرفتن در معرض مقدار مشخصی از نور خورشید می تواند به شما در کاهش خطر ابتلا به سرطان و بسیاری از بیماری های مزمن کمک کند.
۶. ورزش کردن
۷. مصرف اسیدهای چرب امگا۳
امگا ۳ از چربی های غیر اشباع و بسیار موثر در کاهش التهاب است، بنابراین احتمال ابتلا و گسترش سرطان را نیز کاهش میدهد.
نکته: بسیاری توصیه میکنند که برای پیشگیری از سرطان باید چربی های اشباع را با چربی های غیر اشباع (مثل امگا ۳ و امگا ۶) جایگزین کرد، اما این درست نیست. به این معنی که این باور که همه چربی های غیر اشباع برای سلامتی مفید هستند، غلط است.
مثال بارز این مورد امگا ۶ است که در منابعی مثل روغن ذرت، روغن سویا و روغن پنبه دانه یافت میشود و باعث بدتر شدن التهاب میشود و در نتیجه افزایش احتمال سرطان و گسترش آن.
آیا چربی های تک غیر اشباع مانند روغن آووکادو یا روغن زیتون مفید هستند؟؟ بله، اثرات ضد سرطانی بسیار خوبی دارند.
در ضمن توجه به این نکته مهم است که هیچ داده معتبری که نشان دهد چربیهای اشباع شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط هستند وجود ندارد.
چربی های ترانس چطور؟ بله، ارتباط بزرگی بین مصرف چربی های ترانس و افزایش خطر ابتلا به سرطان وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید