نکاتی برای پاکسازی کبد چرب

معمولاً وقتی به پاکسازی کبد یا خلاص شدن از شر کبد چرب فکر میکنید، به فکر شیکهای پاکسازی کبد حاوی سبزیجات، مصرف چربی کم و مصرف گوشت با مقادیر کمتر هستید. درحالیکه این کار نتیجه چندانی ندارد. اما علت آن چیست؟
توجه داشته باشید که دو مورد از مواد مغذی که برای پاکسازی کبد الزامی هستند، کولین و متیونین هستند.
کولین، که نام دیگر آن لیپوتروفیک است، یک نوع از ویتامینهای گروه B است و وجود آن برای شکستن چربی کبد بسیار اساسیست. منابع غذایی مملو از کولین عبارتاند از: زرده تخم مرغ، جگر، لبنیات سالم و سبزیجات چلیپایی.
منابع غذایی مملو از متیونین عبارتاند از: ماهی، گوشت گاو، گوشت خوک، مرغ و آجیل.
بنابراین اگر توجه کرده باشید، ماهی و تخم مرغ دو مورد از مهمترین مواد مغذی در اصلاح یا برطرف کردن کبد چرب، با جایگزینی متیونین و کولین هستند. بنابراین اگر میخواهید یک کبد چرب را پاکسازی و التیام بخشید، نمیتوانید فقط غذاهای کمچرب مصرف کنید و نمیتوانید پروتئین مصرفی خود را خیلی کم نگه دارید.
بنابراین به جای مصرف فقط آبمیوه یا آب سبزیجات، باید ترکیبی از سبزیجات چلیپایی و پروتئینهای چربتر از جمله زرده تخم مرغ و ماهی را مصرف کنید، البته مطمئن شوید که این مواد از حیواناتی تهیه شده باشند که با علف تغذیه شدهاند و نه از غلات.
نکات بسیار مهم برای برطرف کردن کبد چرب و سم زدایی از کبد
۱. مصرف ترکیبی از سبزیجات چلیپایی و پروتئینهای چربتر مثل زرده تخم مرغ و ماهی
سبزیجات چلیپایی مملو از مواد مغذی گیاهی هستند که به باعث سمزدایی کبد میشوند. البته فقط سبزیجات این کار را نمیکنند، بلکه برخی از محصولات حیوانی، گوشت، ماهی و غذاهای دریایی نیز دارای اثر آنتی اکسیدانی هستند که به حذف سموم از کبد کمک میکنند. (اما مطمئن شوید که حیواناتی که از آنها به عنوان منبع غذایی استفاده میکنید، با علف تغذیه شده باشند.)
۲. مصرف مواد ارگانیک و بدون GMO
مواد شیمیایی و سمومی که به غذاها اضافه میشوند، باعث بدتر شدن کبد چرب میشود (که از بدترین آنها علف کش گلیفوسات است و در اکثر فراوردههای غذایی یافت میشود). مواد غذایی ارگانیک این سموم را ندارند.
همچنین بدن نیاز به سم زدایی کبد دارد و ظرفیت سم زدایی کبد به عاملی به نام گلوتاتیون بستگی دارد که به کبد اجازه میدهد سموم را به ذرات بی ضرر تبدیل کند و میتواند گلیفوسات را نیز سم زدایی کند.
این ماده در کبد ساخته میشوند و بعضی سبزیجات نیز منبع خوبی از گلوتاتیون هستند مثل: سیر، پیاز، تربچه و سبزیجات چلیپایی. این سبزیجات تولید گلوتاتیون را نیز تحریک میکنند.
۳. انجام رژیم غذایی کتوژنیک و روزه داری متناوب
انسولین و الکل عوامل اصلی ابتلا به کبد چرب هستند. انسولین بیش از حد، باعث ساخت چربی شده و این چربی در کبد رسوب میکند.
هدف دیگری که در مسیر درمان کبد چرب دنبال میکنیم، خلاص شدن از شر این چربیهاست. برای این کار باید مصرف کربوهیدراتها را کاهش دهید و به همین دلیل است که انجام رژیم کتوژنیک ضروری است.
اما چرا روزه داری میتواند کمک کننده باشد؟ روزه داری متناوب، بدن را مجبور میکند تا ذخیره گلیکوژن (قند) خود را مصرف کند و شروع به سوزاندن چربی کند. بنابراین به نوعی خلاء ایجاد میکند تا چربی را از بدن خارج کند.
۴. مصرف متیونین
شما میتوانید متیونین را از انواع پروتئینهای با کیفیت دریافت کنید، و غذاهای مملو از متیونین عبارتاند از ماهی، گوشت گاو، گوشت خوک، مرغ و آجیل.
۵. مصرف مکمل کولین
شما میتوانید کولین را از انواع پروتئینهای با کیفیت دریافت کنید، اما پیشنهاد من این است که مکمل کولین (۴۰۰ تا ۵۰۰ میلی گرم) را نیز مصرف کنید. (اگر بخواهید حتی میتوانید تا ۳۰۰۰ میلی گرم کولین روزانه مصرف کنید). این مکمل را میتوانید به صورت قرص یا پودر مصرف کنید.
کولین شروع به حل کردن چربی کبد میکند و روند آن را تسریع میکند.
غذاهای مملو از کولین عبارتاند از: زرده تخم مرغ، غذاهای دریایی، جگر، لبنیات سالم، جوانه گندم و سبزیجات چلیپایی مثل کلم بروکسل، کلم بروکلی.
نکته مهم
توجه داشته باشید که اصلاح کبد چرب با رژیم غذایی کم چرب باعث میشود که صفرای کافی برای سم زدایی آن ترشح نشود.
کار صفرا فقط جذب چربی ها نیست و یکی از عملکردهای مهم صفرا، سم زدایی و اطمینان از پاک شدن کبد از مواد زائد سمی است.
چه چیزی صفرا را تحریک میکند؟ چربیهای اشباع شده باعث تحریک ترشح صفرا میشوند و به همین دلیل است که نیاز است که زرده تخم مرغ، گوشت و مقادیر متوسط پروتئین مصرف کنید تا مطمئن شوید که صفرا آزاد میشود و دچار کمبود متیونین یا کولین نمیشوید.
دیدگاهتان را بنویسید