بدنتان اسیدی است یا قلیایی؟
عناوین
Toggleدر این مقاله به پاسخ این سوال میپردازیم که چگونه میتوان پی برد که بدنتان اسیدی است یا قلیایی؟ ابتدا باید بدانیم که وقتی از اسیدی یا قلیایی بودن بدن صحبت میکنیم، در واقع منظور PH خون است. PH خون معمولاً باید به طور طبیعی کمی قلیایی باشد. اندازه گیری PH خون کار دشوار و هزینه بری است و زمانی که خون از بدن خارج می شود با اکسیژن ترکیب شده، اکسید می شود، بنابراین تشخیص PH سخت است، بنابراین PH خون را معمولا از روی علایم آن تشخیص میدهند.
علائم اسیدی یا قلیایی بودن بدن چیست؟
علائمی که نشان میدهد PH شما اسیدیته خفیف دارد، عبارتاند از:
- عفونتهای قارچی
- احساس ضعف، خستگی و کم انرژی بودن
- افزایش وزن
- داشتن مشکلات پوستی مانند اگزما، پسوریازیس، آکنه و کهیر
- آلرژی
- پیری زودرس
- افزایش پوسیدگی دندان
- بی قراری، اضطراب، حملات پانیک و افسردگی
- اسهال، یبوست یا نفخ
- سوزش سر دل
- از دست دادن میل جنسی
- گرفتگی عضلات قبل یا در طول دوره قاعدگی
علائمی که نشان می دهد PH شما بیش از حد اسیدی است، عبارتاند از:
- درد قفسه سینه
- تپش قلب
- سردرد
- اضطراب
- ضعف عضلانی
- درد استخوان
- درد مفاصل
- تنگی نفس
- گیجی
- آریتمی قلبی به علت سرفه
- حالت تهوع و استفراغ
- اسهال
- آسیب قلبی عروقی
- کاهش ایمنی بدن
- دیابت
- عفونتهای مثانه
- عفونتهای کلیه
- پوکی استخوان
علائمی که نشان می دهد PH شما بیش از حد قلیایی است، عبارتاند از:
- انقباضات عضلانی
- آلرژی
- اسپاسم عضلانی
- گرفتگی عضلات
- ضعف عضلانی
- کم آبی بدن
- درد عضلانی
- مشکل در تنفس
گاهی تشخیص اینکه علایمتان مربوط به اسیدی بودن خون است یا قلیایی بودن آن، دشوار میشود چرا که ممکن است ترکیبی از علائم هر دو دسته را داشته باشید.
اگر فکر میکنید ممکن است علائم قلیایی داشته باشید، مقداری سرکه سیب بخورید و ببینید آیا علائم از بین میروند یا خیر.
اگر فکر میکنید ممکن است علائم اسیدی داشته باشید، سیترات کلسیم یا منیزیم کلسیم مصرف کنید و ببینید آیا علائم از بین میروند یا خیر. این کار میتواند به تشخیص علت مشکل شما کمک کند.
بهترین راه برای بهبود سطح pH سالم، داشتن برنامه غذایی مناسب است. رژیم غذایی کتوژنیک و روزه داری متناوب برای بدن سالم، فوق العاده هستند.
علت بالا رفتن PH خون (به معنی قلیایی شدن) چیست؟
۱. بالا رفتن سن
با افزایش سن، به خصوص در سنین بالای ۵۰، ۶۰، PH معده شروع به افزایش میکند و بیشتر قلیایی میشود. بنابراین با افزایش سن بدن به اسید بیشتری نیاز دارد تا بتواند پروتئین را هضم کند و مواد معدنی را جذب کند. زیرا اگر PH بیش از حد قلیایی باشد، که در اکثر افراد اینگونه است، نمیتوانید کلسیم را جذب کنید و نمیتوانند مانند گذشته مواد معدنی را جذب کنید.
بنابراین آنچه اتفاق میافتد، به خصوص برای کلسیم، این است که کلسیم در بافتهای نرم بدن شروع به تجمع میکند. بنابراین کلسیفیکاسیون در بافت نرم رخ میدهد، بدین معنی که افراد با افزایش سن دچار مشکلاتی میشوند که به علت تجمع کلسیم در بافتهای مختلف است از جمله آرتریت، بورسیت، آب مروارید، نوریت (تجمع روی اعصاب)، سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، تارتار روی دندانها.
باید توجه داشت که داشتن PH قلیای تنها علت این مشکلات نیست و مسایلی مانند دریافت ناکافی ویتامینهای محلول در چربی، مانند ویتامین D و K، برای انتقال کلسیم نیز میتوانند این مشکلات را ایجاد کنند. اما در این مقاله من در مورد pH صحبت خواهم کرد.
۲. استرس و کورتیزول بالا
کورتیزول، هورمون استرس است. استرس بالا و به دنبال آن کورتیزول بالا، باعث آلکالوز و قلیایی شدن بدن میشود. به عبارت دیگر، غده فوق کلیوی یا آدرنال با ترشح کورتیزول باعث میشود که شما اسید را از طریق ادرار از دست بدهید و بدن شما بیش از حد قلیایی شود.
همانطور که گفته شد، در بدن قلیایی، کلسیم مسدود شده و جذب نمیشود. بنابراین کلسیم در بدن وجود دارد اما در دسترس شما نیست. برای مثال آیا تا به حال متوجه شدهاید که وقتی افراد استرس میگیرند، تکانهایی در پلک خود احساس میکنند؟ علت این است که PH خون تغییر یافته و فرد نمیتواند کلسیم را جذب کند. بنابراین در صورتیکه شما PH مناسب نداشته باشید، حتی با مصرف کلسیم، نمیتوانید آن را جذب کنید.
بهترین کاری که در این شرایط میتوانید انجام دهید، این است که سرکه سیب رقیق شده در یک لیوان آب بنوشید و از این طریق PH خون خود را کاهش دهید. در ادامه این روند، کلسیم در بدن جذب سلولها میشود و در نتیجه انقباض از بین میرود. مصرف سرکه سیب بهترین راه برای انتقال کلسیم و خلاص شدن از شر گرفتگی در ساق پا است، همچنین خلاصی از دردهای عصبی، نوریت، به خصوص درد همراه با آرتریت.
همچنین در زمان استرس، بدن پتاسیم نیز از دست میدهد. بدنهای قلیایی تمایل به کاهش پتاسیم دارند. با از دست دادن پتاسیم بدن در واقع قلیاییتر میشود. مردم به اشتباه تصور میکنند که سرکه سیب، پتاسیم را افزایش میدهد، درحالیکه در واقع با اسیدیتر کردن بدن، از هدر رفتن پتاسیم جلوگیری میکند. به این نکته توجه کنید که کمبود پتاسیم یعنی فشار خون بالا، یبوست، احساس ضعف، خستگی، ضربان قلب نامنظم. وقتی ادعا میشود که سرکه سیب همه این موارد را درمان میکند، به دلیل تاثیر ان بر نگهداری پتاسیم و جلوگیری از اتلاف آن است.
۳. مصرف زیاد پروتئین
افرادی که نوشیدنیهای پروتئینی زیادی مینوشند، یا پروتئین زیادی میخورند، ضایعاتی از پروتئین به نام گوانیدین تولید میکنند که بسیار قلیایی هستند و به این ترتیب میتوانند باعث انقباضات عضلانی ناخوشایند، دردهای عصبی و آرتروز شوند. در این شرایط مقداری سرکه سیب مصرف کنید. سرکه سیب پادزهر باقی مانده پروتئین بالا یا پروتئین بیش از حد برای کبد و بدن است و یک پاک کننده واقعا خوب است.
اسید استیک موجود سرکه سیب همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک میکند. شنیدهاید که افراد برای درمان سرماخوردگی یا برای عفونت ویروسی، ویتامین سی/C مصرف میکنند. فایده واقعی ویتامین C یا اسید اسکوربیک، اسید آن است و اسید استیک موجود در سرکه سیب حتی بهتر از آن کار میکند. اگر سرما خوردید، اگر تب دارید، عفونت ویروسی دارید، مصرف سرکه سیب را شروع کنید.
بنابراین، اسید استیک موجود سرکه سیب، به کاهش وزن، جذب مواد معدنی، انتقال کلسیم، هضم بهتر پروتئین بدون مواد زائد آن و به سیستم ایمنی بدن کمک میکند و اینها فواید واقعی سرکه سیب هستند زیرا بدن قلیایی را اسیدی میکند.
مطالب مرتبط: همه چیز در مورد سرکه سیب، عملکرد، فواید و نحوه مصرف آن
دیدگاهتان را بنویسید