سندرم خستگی مزمن و علل آن
عناوین
Toggleسندرم خستگی مزمن که به عنوان آنسفالومیلیت میالژیک (myalgic encephalomyelitis یا ME/CFS) نیز شناخته میشود، یک اختلال پیچیده است.
همانطور که از اسم آن مشخص است، این سندرم باعث خستگی شدید میشود که حداقل شش ماه طول میکشد. علائم با فعالیت فیزیکی یا ذهنی بدتر میشوند و با استراحت نیز به طور کامل بهبود نمییابند.
علت سندرم خستگی مزمن ناشناخته است، اگرچه تئوریهای زیادی برای توضیح آن وجود دارد. کارشناسان معتقدند که ممکن است ترکیبی از عوامل باعث ایجاد آن شود.
هیچ آزمایش واحدی برای تایید تشخیص سندرم خستگی مزمن وجود ندارد. ممکن است برای رد سایر مشکلات سلامتی که علائم مشابهی دارند به آزمایشهای پزشکی مختلفی نیاز داشته باشید. درمان این بیماری نیز بر کاهش علائم تمرکز دارد.
علائم سندرم خستگی مزمن
علائم سندرم خستگی مزمن می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و شدت علائم میتواند روز به روز در نوسان باشد. علاوه بر خستگی، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خستگی مفرط بعد از ورزش فیزیکی یا کارهای ذهنی
- مشکلات حافظه
- سرگیجه که با حرکت از حالت دراز کشیده یا نشسته به حالت ایستاده بدتر میشود
- درد عضلانی یا مفصلی
- خواب بی کیفیت و بی پاسخ
- گاهی سردرد و گلودرد
- گاهی بزرگ شدن غدد لنفاوی (در زیر بغل یا گردن)
- حساسیت به نور، صدا، بو، غذا و دارو
علل سندرم خستگی مزمن
محققین گزارش میکنند که علت سندرم خستگی مزمن هنوز ناشناخته است. اما در اینجا من عللی را با شما به اشتراک میگذارم که میتوانند بسیار کمک کننده باشند:
- ابتلا به انواع عفونتها
برخی از افراد پس از بهبودی ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی، علائم سندرم خستگی مزمن را بروز میدهند. - عفونت EBV
کمبودهای تغذیهای و استرس میتوانند باعث خروج ویروسها از حالت بهبودی و خواب شوند. یکی از این ویروسها، ویروس EBV است. - مقاومت به انسولین
در این حالت سلولها نمیتوانند سوخت/مواد مغذی دریافت کنند و سلولهای مغزی نیز در حالت گرسنگی قرار میگیرند. - آسیب جسمی یا عاطفی
برخی از افراد گزارش می دهند که اندکی قبل از شروع علائم خود دچار آسیب، جراحی یا استرس عاطفی قابل توجهی شده اند.
درمان سندرم خستگی مزمن
متاسفانه امروزه پزشکان بیان میکنند که هیچ درمانی برای سندرم خستگی مزمن وجود ندارد و از آن بدتر، درمانها را بر کاهش علائم متمرکز میکنند. من با این شیوه درمان کاملا مخالف هستم. به عقیده من با رعایت نکاتی که در بالا گفته شد، میتوانید تا میزان زیادی مشکل خود را برطرف کنید. این نکات مجددا عبارتاند از:
- اگر به ویروس EBV مبتلا هستید، میتوانید از راههای درمانی زیر برای بهبودی استفاده کنید:
- دوزهای بالای ویتامین D (۴۰۰۰۰ واحد بین المللی)
- روی (۳۰ میلی گرم)
- اسید فولویک
- رژیم کتوژنیک سالم
- بهبود استرسابتلا به یک ویروس پنهان (EBV)
- درمان مقاومت به انسولین
علت مقاومت به انسولین، مصرف قند و کربوهیدراتهاست و برای کمک به رفع این مشکل، رژیم کتوژنیک سالم و روزه داری متناوب بسیار کمک کننده است. - تقویت سیستم ایمنی
با انجام کارهای گفته شده، شما میتوانید مشکلات خود را حل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید