بهترین میان وعده در زمان قند خون پایین (هیپوگلیسمی) چیست؟
امروزه به دلایل مختلف، کاهش قند خون و هیپوگلیسمی یک مشکل رایج است و بسیاری تصور میکنند که راه حل برای درمان آن، مصرف وعدههای بیشتر و همینطور مصرف کربوهیدرات بیشتر است. اما این تصور کاملا غلط است.
بهترین اسنک برای کاهش قند خون (هیپوگلیسمی)، نداشتن میان وعده و نخودن اسنک است!!! هر بار که میان وعده میخورید، در حال بدتر کردن مشکل خود هستید و قند خون خود را پایین و بدتر میکنید. این شرایط کم کم به یک هیپوگلیسمی واقعی تبدیل میشود که یک وضعیت پیش از دیابتی است!!
اما چرا استفاده از اسنک باعث بدتر شدن و پایین رفتن بیشتر قند خون میشود؟ در اینجا پاسخ این سوال را برای شما توضیح میدهم.
قند خون طبیعی کمتر از ۱۰۰ میلیگرم در دسی لیتر در نظر گرفته میشود، اما معمولاً بین ۸۰ تا ۹۰ است و این یعنی یک قاشق چایخوری قند در کل خون شما رقیق شده باشد. پس شما نیاز به شکر خیلی کمی دارید.
وقتی یک میان وعده میخورید، و مهم نیست که چه میان وعدهای میخورید حتی پروتئین، اتفاقی که میافتد افزایش شکر (گلوکز) خون است.
قند خون بالا هورمونی به نام انسولین را تحریک میکند و هدف این هورمون، پایین آوردن این قند است. بنابراین در نهایت، با گذشتن حدود ۲ تا ۴ ساعت، شما دوباره با وضعیت قند خون پایین مواجه میشوید!!! و دوباره شروع به خوردن میکنید و بنابراین این روند مدام تکرار میشود. این همان چیزی است که برای بسیاری از مردم اتفاق میافتد و فقط مشکل را بدتر میکند.
اما راه حل چیست؟ در اینجا به طور خلاصه راه حل را برای شما آوردهام. اما اگر میخواهید در مورد علل ریشهای پایین آمدن قند خون، و همینطور راههای درمان آن به طور کامل بدانید، روی این لینک کلیک کنید.
درمان هیپوگلیسمی چیست؟
- حذف میان وعده
- کاهش وعدههای غذایی
ابتدا از سه وعده غذایی در روز، بدون میان وعده شروع کنید. برای انجام این کار و برای تثبیت قند خود، به مواد غذایی خاصی نیاز دارید. - مصرف پتاسیم
یکی از مهمترین مواد مورد نیاز شما که به تثبیت انسولین کمک میکند، پتاسیم است. پتاسیم و انسولین با هم کار میکنند. شما میتوانید آن را به صورت مکمل مصرف کنید، اما من توصیه میکنم که آن را از غذاها دریافت کنید.
سبزیجات بیشترین پتاسیم را به شما میدهند. اما، نکته اینجاست، شما به حدود هفت تا ده فنجان سبزیجات در روز نیاز دارید و یا حتی میزان بیشتری سالاد. بهتر این است که سالاد و سبزیجات را قبل از وعده خود مصرف کنید. - مصرف روتئین به میزان متوسط
قدم بعدی مصرف پروتئین به میزان متوسط (۸۵ تا ۱۷۰ گرم) در هر وعده است، زیرا میزان زیاد پروتئین هم باعث افزایش و تحریک ترشح انسولین میشود. - مصرف چربیهای سالم
شما با مصرف تنها یک تکه گوشت بدون چربی یا یک شیک پروتئینی با سبزیجات، گرسنه خواهید ماند و احساس رضایت از غذا نخواهید داشت. آنچه باید اضافه کنید تا این فرایند درست انجام شود، چربیهای سالم است، مانند آجیل به اندازه کافی، کره بادام زمینی، کره انواع آجیلها، آووکادو، پنیر بری، یا روغن زیتون در سس سالاد خود و یا کره حیوانی.
با این کار میتوانید به راحتی از یک وعده غذایی به وعده بعدی تحمل داشته باشید. اما توجه داشته باشید که مصرف چربی بیش از حد نیز، میتوانید باعث افزایش انسولین شود و همچنین ممکن است به کیسه صفرا فشار وارد کرده و باعث درد شانه راست و سردرد شوید. - پرهیز از غذاهایی که ترشح انسولین را تحریک میکنند مانند شکر، پروتئین بیش از حد و مصرف پروتئین با شکر (که در مقایسه با مصرف جداگانه هر کدام از آنها، تاثیر شدیدتری بر انسولین داشته و باعث افزایش شدید آن میشود.)
توجه داشته باشید که اگر کسی قند خون پایین داشته باشد، انجام این انتقال از قند خون پایین به نرمال و تا زمانی که بدن به این شیوه عادت کند، گاهی اوقات حدود دو تا سه هفته طول میکشد.
مقاله مرتبط: قند خون پایین (هیپوگلیسمی)، علل و درمان آن
دیدگاهتان را بنویسید