تیپ بدنی آدرنال چیست؟

نام دیگر غدد آدرنال، غدد فوق کلیوی است و همانطور که از نام آن پیداست، اینها دو غده روی کلیهها در دو طرف بدن هستند. غدد آدرنال در واقع غدد استرس هستند و از بدن در برابر استرس محافظت میکنند. تصور کنید که یک خرس به شما حمله کرده است. اینکه بدن شما چگونه در برابر آن واکنش نشان میدهد کار غدد آدرنال است.
نکته مهم این است که تماس مزمن با استرس در طول زمان، باعث از کار افتادن و خستگی غدد آدرنال میشود. علت این است که استرس خاصیت تجمعی در بدن دارد.
اگر به افرادی که چاق هستند دقت کنید و یا اگر از آنها در مورد روند چاق شدنشان بپرسید، متوجه میشوید که همیشه قبل از شروع این مشکل، نوعی استرس به فرد وارد شده است، استرسهایی مانند طلاق، عمل جراحی، بیماریهای مختلف، روابطی که احساس با احساس بد همراه هستند، از دست دادن عزیزان و مواردی از این قبیل.
وقتی خستگی آدرنال رخ میدهد، تحمل شما برای استرس بسیار کاهش مییابد.
علائم تیپ بدنی آدرنال
کورتیزول بیش از حد میتواند شما را به سرعت پیر کند. زمانی که به سنین 30، 40 یا 50 سالگی رسیدید، ممکن است متوجهعلایم فرسایش و خستگی آدرنال شوید.
- گوژپشت شدن (Buffalo hump)
- کاهش عضلات در پاها و ناحیه باسن
پاها لاغرتر میشوند زیرا بدن ابتدا پروتئین ماهیچهای را از عضله ران خارج میکند. به همین دلیل بلند شدن از جا و صعود سختتر میشود. - افزایش فشار به زانوها و درد زانوها
- سختی در بلند شدن از جا
- افزایش چربی شکمی که با ۱۰۰۰ دراز نشست در روز هم از بین نمیرود.
- شلی پوست
- صدمات روی هم جمع شده و باعث آسیبهایی مانند آسیب دنبالچه، آسیب زانو و برداشتن مونو یا لوزه میشود. بیماریهایی مانند مونو دوباره فعال میشوند. مونو ویروسی است که در لوزههای شما به صورت مخفی زندگی میکند. با پایین آمدن سطح کورتیزول، مونو فعال میشود. علامتی که مونو بعداً در زندگی ایجاد می کند، خستگی بی دلیل است.
- کاهش تحمل افراد دیگر
- احساس خستگی
- عصبی و مضطرب بودن
- کاهش قدرت حافظه
- حل مسیله در کل طول روز
- داشتن مکالمه در سر
- فکرهای زیاد در سر
- کاهش توانایی در شروع خوابیدن
- بیدار شدن در نیمه شب مثلا در ساعت ۲ شب!!
- خواب آلودگی بعد از ناهار و یا ساعت ۲ ظهر
- گاهی احساس نیاز به ادرار در نیمه شب
- کاهش توانایی سوزاندن چربی
- افزایش فشار خون (بویژه سیستولیک)
- افزایش قند خون
- افزایش کلسترول خون
- افزایش آلرژیها
- کاهش سطح ویتامین D
- افزایش التهاب مثل آرتریت
- کاهش عملکردهای شناختی
- هوس کردن شکر (که به دلیل پتاسیم پایین در بدن است)
افراد با تیپ بدنی آدرنال، هوس شکلات نیز دارند، زیرا هورمونی به نام سروتونین را تحریک میکند. علت این است که 75 درصد سروتونین بدن توسط غدد فوق کلیوی ساخته میشود. - هوس نمک
غدد فوق کلیوی، سطح نمکهای بدن و الکترولیتها را کنترل میکند. وقتی نمک بدنتان تمام میشود، تمایل به خوردن غذاهای شور مانند چیپس و آجیل دارید. - احتباس آب و مایعات
اگر آزمایشی روی مایعات بدن خود انجام دهید، میبینید که کاملاً کم آب هستید. اگر روی مچ پای خود فشار وارد کنید، اثری باقی میماند.
این افراد هر چه آب بیشتری بنوشند، بیشتر دچار کم آبی میشوند!! نوشیدن آب بیشتر کمکی به شما نمیکند زیرا ترکیبی از آب، الکترولیت ها و آدرنال خوب است که کم آبی بدن را حل میکند. پس فقط وقتی تشنه هستید، بنوشید. - کاهش کلسیم بدن که باعث انواع علایم میشود مثل از دست دادن استخوان، گرفتگی و سفتی عضلات (بویژه عضلات کاف و شانه)، عدم توانایی آرام شدن قبل از خواب
- رسوب کلسیم در نواحی غیر از استخوان و انواع مشکلاتی مثل آرتریت، بورسیت، تاندونیت، کاتاراکت، سنگ کلیه، پرش پلک چپ و مواردی از این قبیل
اگر مبتلا به آرتریت روماتوئید هستید، به بیش از 400 میلی گرم پتاسیم نیاز دارید، زیرا غده فوق کلیوی آنقدر خسته است که در تمام طول روز پتاسیم را دفع میکند. - مشکلات سینوسی
- آپنه خواب
به لیست بلند علایم توجه دارید؟!! و این درصدی از علایم این مشکل است و مشکل اینجاست که سیستم پزشکی مدرن علایم را درمان میکند و به دنبال ریشه نمیرود.
نکته بسیار مهم: افراد با این نوع بدنی، ممکن است به دلیل اینکه نتیجهای نمیبینند، تصور کنند که قدرت اراده ندارند و دست از کار بکشند. این تصور کاملا غلط است. شما باید فقط نوع بدنی خود را تشخیص داده و کارهایی بر اساس آن انجام دهید. مثلا افراد با تیپ بدنی آدرنال، باید ورزشهای با شدت کم انجام دهند.
نکاتی در مورد تزریق استروئید یا پردنیزون
مشکلاتی که افراد در صورت تزریق استروئیدها یا پردنیزون به آنها دچار میشوند، بیشتر مشکلات آدرنال است. به همین دلیل است که وقتی فردی بیش از حد تزریق این مواد را داشته باشید، صورت گرد و چربیهای شکمی بیشتری پیدا میکند.
متاسفانه امروزه استفاده از استروئیدها بسیار گسترده شده است و این داروها وضعیت سلامتی را به سرعت کاهش میدهند.
دیدگاهتان را بنویسید