علل مهم ابتلا به بیماریهای خودایمنی

افراد زیادی در سراسر جهان به بیماریهای خودایمنی مبتلا میشوند به طوریکه پس از سرطان و بیماریهای قلبی، این بیماریها رتبه سوم از نظر بروز در بین مردم دارد. بیشترین داروهایی که فروخته میشوند نیز، داروهای ضدالتهابی هستند که بیشتر برای بیماریهای خودایمنی استفاده میشوند. در این مقاله میخواهم آنچه را که فکر میکنم در حال وقوع است، با شما به اشتراک بگذارم.
وقتی صحبت از بیماریهای خودایمنی به میان می آید، باید سوالات درست پرسیده شود. به جای اینکه بپرسیم چه چیزی باعث بیماری خودایمنی میشود (که پاسخ این است: نامشخص)، باید بپرسیم که چه چیزی باعث نقص ایمنی یا سرکوب سیستم ایمنی میشود. همچنین باید بپرسیم که چه چیزی باعث میشود میکروبهای مضری که نهفته هستند، فعال شوند و مشکل ایجاد کنند و یا میکروبهای خنثی تبدیل به میکروبهای مضر شوند.
امروزه مشکل اصلی با این بیماریها این است که فقط داروهایی وجود دارند که علایم را مدیریت میکنند و ریشه بیماری را از بین نمیبرند و همانطور که حدس میزنید این داروها، مثل پردنیزولون، عوارض بسیار خطرناکی برای بدن دارند.
محرکهای شناخته شده بیماریهای خود ایمنی
چیزی که میدانیم این است که بیماریهای خودایمنی با عوامل خاصی تحریک شده و شعلهور میشوند. این موارد عبارتاند از:
- مواد شیمیایی
- سموم
- مشکلات گوارشی
- بعضی داروها مثل کورتیکواستروئیدها
- شیمی درمانی
- مواد مخدر
علل بالقوه و عجیب بیماریهای خود ایمنی
۱. محیطی بیش از حد تمیز!!!
وقتی یک نوزاد به دنیا میآید، سیستم ایمنی دارد به نام ایمنی ذاتی که از مادر خود به ارث برده و در طول زمان سیستم ایمنی دیگری نیز به دست میآورد به نام سیستم ایمنی اکتسابی. این سیستم در مواجهه با محیط بیرون و در مواجهه با عوامل خطر ایجاد و قوی میشود.
بنابراین بسیار مهم است که فرزند خود را در محیط خیلی استریل بزرگ نکنید چراکه قدرت سازگاری سیستم ایمنی او را خواهید گرفت!!
۲. واکسن زدن!!!
این مورد از خطرناکترین مباحثی است که بسیار بحثبرانگیز است و تحقیقات و کتابهای زیادی در مورد آن نوشته شده است.
۳. شیر خشک نوزادان
مصرف شیر خشک به جای شیر مادر خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی را افزایش میدهد.
۴. مشکل در گیرنده ویتامین D
ویتامین دی در واقع یک ویتامین نیست، بلکه یک استروئید بسیار قوی در بدن است که با سیستم ایمنی بدن ارتباط زیادی دارد. هر قسمت از سیستم ایمنی بدن شما به ویتامین دی نیاز دارد و این ویتامین در واقع باعث تنظیم سیستم ایمنی بدن شما میشود.
احتمال اینکه همه افراد با بیماری خودایمنی، کمبود ویتامین دی داشته باشند بسیار بالاست.
۵. استرسهای بزرگ زندگی
مثل از دست دادن فردی مهم در زندگی با مرگ و طلاق و یا استرس از دست دادن کار. اگر از افراد با بیماری خودایمنی سوال کنید که از چه زمانی بیماری آنها بروز پیدا کرده، اغلب پس از یک استرس بزرگ در زندگی بوده است.
علت این است که با استرس، هورمون کورتیزول در بدن افزایش مییابد. این هورمون سیستم ایمنی را ضعیف میکند و بدن را در برابر عوامل خطر آسیبپذیرتر میکند.
۶. آنتیبیوتیکها و از دست دادن میکروبیوم (دیس بیوزیس)
وقتی میکروبهای طبیعی روده کاهش مییابند، احتمال ابتلا به بیماری خودایمنی افزایش مییابد. این کاهش میتواند به علت مصرف آنتیبیوتیکها و کشتن میکروبها باشد و یا به علت از دست دادن آنها.
چرا؟ علت این است که ۸۰ درصد سیستم ایمنی شما از میکروبیوم شماست!! این میکروبها در ارتباط عجیبی با سلولهای بدن هستند به این صورت که بدن ما غذای آنها را فراهم میکند و آنها در دفاع از بدن به ما کمک میکنند.
۷. ویروس اپشتن بار (EBV)
در مطالعات اخیر، ارتباط ویژهای بین ابتلا به این ویروس و افزایش احتمال بروز بیماریهای خودایمنی دیده شده است و توجه داشته باشید که ۹۰ درصد جمعیت کره زمین به این ویروس مبتلا هستند!! نکته مهم در مورد این ویروس این است که به صورت عفونت پنهان در بدن باقی میماند و در شرایط مناسبش، دوباره ظاهر میشود.
به عفونت EBV بیماری بوسیدن نیز میگویند زیرا از طریق بزاق، خون و مایع منی منتقل میشود. البته این بیماری چندان مسری نیست و نوعی از ویروس هرپس است.
EBV این توانایی را دارد که سلول های ایمنی خاصی (Th-17) را آلوده کند، آنها را دوباره برنامهریزی کند و عملکرد آنها را تغییر دهد. EBV پروتئینی میسازد که میتواند ژنها را متصل کرده و کنترل کند و در صورت ایجاد محیط مناسب، باعث ایجاد یک اختلال خود ایمنی میشود.
محیط با اپی ژنتیک شما مرتبط است. اینکه آیا فردی به بیماری خودایمنی مبتلا خواهد شد یا خیر، بستگی به این دارد که سیستم ایمنی فرد چقدر قوی است و استرس بیرونی او چقدر است.
منظور از محیط مناسب برای ظهور این عفونت، وجود فاکتورهایی است از جمله:
- استرس
- تابش اشعه به روده مثلا در حین گرفتن گرافی
که میتواند باعث دیس بیوزیس شود. - ویتامین D پایین
- روی پایین
- مصرف مواد مخدر
- غذاهای GMO
- استرس بارداری
گرچه بارداری گاهی باعث بهبودی برخی بیماریهای خودایمنی نیز میشود. - دیس بیوزیس
که به علل مختلف مثلا مصرف آنتی بیوتیکها و یا اشعه به شکم رخ میدهد. - مصرف داروهایی خاص مثل استروییدها
دیدگاهتان را بنویسید