بهترین مواد غذایی برای درمان بیماریهای خودایمنی به صورت طبیعی

در این مقاله میخواهم اطلاعات بسیار مهمی را برای افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی یا بیماریهای التهابی به اشتراک بگذارم. متاسفانه گاهی که برای دریافت اطلاعات به مراقبین بهداشت مراجعه میکنید، توصیههایی میشنوید مانند اینکه، میوه بیشتری مصرف کنید، غلات برای شما مفید هستند، مصرف الکل را محدود کنید و همچنین مصرف شکر را کم کنید.
شما هرگز بهبودی پیدا نمیکنید اگر این توصیهها را رعایت کنید!!!
هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما شروع به حمله به سلولهای سالم میکند، یک اختلال خود ایمنی رخ میدهد و میتواند منجر به آسیب و التهاب زیادی شود.
نکته بسیار مهم این است که بسیاری از اختلالات خودایمنی از روده شروع میشود. بدن مکانیسمهای محافظتی برای جلوگیری از حمله پاتوژنها (عوامل آسیب رسان خارجی) به روده دارد. اما در صورت وجود نفوذپذیری روده که به آن روده نشتدار (leaky gut) نیز میگویند، ممکن است به پاتوژنها اجازه داده شود که از سد روده عبور کنند. این اتفاق میتواند منجر به ایجاد یک بیماری خود ایمنی در فرد شود.
پروتئین خاصی به نام زونولین وجود دارد که نفوذپذیری روده را تنظیم میکند و معمولاً در بیماریهای خودایمنی یا بیماریهای التهابی افزایش مییابد.
بهترین غذاها برای اختلالات خود ایمنی
برای یافتن بهترین غذاها برای درمان بیماریهای خودایمنی، باید به دنبال غذاهایی باشیم که سد رودهای را تقویت کرده و زونولین را کنترل میکند.
اولین چیزی که به تنظیم زونولین کمک میکند، میکروبیوم خود روده است، بنابراین حمایت از میکروبیوم بدن بسیار مهم است و هر چیزی که آنها را از بین میبرد، مانند آنتی بیوتیکها، را باید حذف کرد.
- غذاهای پروبیوتیک (کلم ترش، کیمچی، کفیر، یا یک مکمل پروبیوتیک)
- سبزیجات تخمیر شده
این سبزیجات به راحتی هضم میشوند و میکروبهای لازم را نیز برای روده فراهم میکنند. همچنین حاوی فیتونوترینتهایی هستند که از غشای روده حمایت میکنند.
اما اگر شما نوعی از بیماریهای خودایمنی را داشته باشید که روده را درگیر کرده است، نمیتوانید سبزیجات مصرف کنید. در این شرایط باید برای مدتی رژیم گوشتخواری را پیش بگیرید و از مصرف سبزیجات پرهیز کنید. - غذاهای سرشار از سولفورافان (جوانه کلم بروکلی یا مکمل سولفورافان)
سولفوروفان مستقیما باعث معکوس شدن دیس بیوزیس روده میشود و از غشای روده حمایت میکند.
این ماده همچنین درمان بسیار مناسبی برای هلیکوباکتر پیلوری معده است. - غذاهای سرشار از گلوتامین (کلم قرمز، گوشت گاو تغدیه شده با علف، تخم مرغ، ماهی)
گلوتامین یک آمینواسید است که پیش ساز گلوتاتیون است. گلوتاتیون یکی از مهمترین آنتی اکسیدانهای بدن است. - غذاهای سرشار از چربیهای امگا۳ (روغن کبد ماهی، سالمون، ساردین)
چربیهای امگا۳ اتصالات روده را محکم نگه میدارد.
مهمترین مواد مغذی لازم برای بیماریهای خودایمنی
مهمترین مواد مغذی که در صورت ابتلا به هر نوع بیماری خودایمنی باید مصرف کنید، عبارتاند از:
مطالب مرتبط: همه چیز درباره روی
مطالب مرتبط: همه چیز درباره ویتامین D
موادی که باید از آنها اجتناب کنید
مواردی که در صورت ابتلا به اختلالات خودایمنی باید از آنها اجتناب کنید:
- آنتی بیوتیکها
این داروها مستقیما باعث افزایش نشتی روده میشوند. بنابراین با اولین نشانههای بیماریهای مختلف شروع به مصرف آنتی بیوتیک نکنید و حداقل با آنها پروبیوتیکها را نیز مصرف کنید. - گلایفوسیت
که در آفت کشها وجود دارد. بنابراین باید از مواد غذایی که تحت آفت کشها قرار گرفتهاند، پرهیز کنید. - گلوتن
که در غلات وجود دارد و باعث التهاب رودهها میشود. شما حتی اگر مشکلی با این ماده نداشته باشید، یعنی مبتلا به سلیاک، حساسیت به گلوتن و یا عدم تحمل گلوتن نباشید، باز هم باید از آن پرهیز کنید، زیرا گلوتن باعث افزایش زونولین میشود.
گلوتن تنها پروتیینیست که بدن ما نمیتواند به طور کامل آن را هضم کند. - گلوکز و فروکتوز
این دو مورد باعث افزایش زونولین و همچنین افزایش نشتی روده میشوند. - الکل
- روغنهای گیاهی مثل روغن سویا، روغن ذرت و پنبه دانه
این روغنها میزان زیادی اسیدهای چرب امگا۶ دارند و باعث افزایش التهاب و افزایش نفوذپزیری روده میشوند. - چربیهای ترانس
مطلب مرتبط: غذایی که از شکر هم مضرتر است!
دیدگاهتان را بنویسید