سازگاری مغز با رژیم کتوژنیک
در این مقاله در مورد رژیم کتوژنیک و چگونگی سازگاری مغز با آن، صحبت میکنم و توضیح میدهم که چرا مغز نیازی به انطباق با کتوز ندارد!!
مغز این ظرفیت را دارد که فوراً سوخت خود را به کتونها تغییر دهد و حتی کتونها را به عنوان منبع سوخت خود ترجیح میدهد. علل مختلفی برای این موضوع وجود دارد، برای مثال:
- 1/3 مغز همیشه با گلوکز کار میکند، اما 2/3 مغز با کتون کار میکند.
- 23 درصد از کل انرژی تولید شده در بدن توسط مغز استفاده میشود.
اگر در زمان سازگاری با رژیم کتوژنیک، دچار مه مغزی، خستگی ذهنی یا هر حالت احساس پایین شدید، مشکل کافی نبودن کتونهای موجود به عنوان منبع سوخت در دسترس است و اینطور نیست که مغز باید خود را وفق دهد. اگر کتونها به میزان کافی وجود داشته باشند، مغز حتما از آنها استفاده میکند.
قسمتهایی از مغز که از کتونها استفاده میکنند، عبارتاند از:
- قشر مغز
- هیپوتالاموس
- غده هیپوفیز
- غده صنوبری یا پینهآل
منابع کتون
منابع کتون برای بدن عبارتاند از:
- کتونهای اندوژن، به این معنی که اگر کربوهیدرات خود را کاهش دهید، خود بدن میتواند آنها را بسازد.
- کتونهای اگزوژن، به این معنی که این کتونها از خارج از بدن دریافت میشوند، مانند نمکهای کتون و روغن MCT.
سطح کتون خون چیزی است که تعیین میکند چه میزان کتون در مغز وجود دارد و این سطح باید بالا باشد. سطح کتون خون شما با سطح انسولین و گلوکز تعیین میشود. برای بالا بودن سطح کتونها، سطح انسولین باید در پایین محدوده طبیعی خود باشد و سطح گلوکز نیز باید پایین باشد.
هر چه میزان کتونهای خون بیشتر باشد، مغز بهتر و سریعتر میتواند از آنها استفاده کند. بنابراین مغز برای سازگاری با رژیم کتوژنیک، به زمان نیاز ندارد. با این حال، میتوانید با مصرف کتونها یا روغن MCT به این فرآیند کمک کنید و از مه مغزی یا خستگی کتوژنیک جلوگیری کنید.
در برخی موقعیتها، شروع مصرف کتونهای اگزوژن ایده خوبی خواهد بود. به عنوان مثال، در مواردی که مشکلات حافظه یا حتی آلزایمر دارید.
دیدگاهتان را بنویسید