علت آکنه در زمان پریودی (قاعدگی) چیست و راه حل درمان آن

هر ماه تخمدانها به نوبت تخمک گذاری میکنند. در یک ماه، ممکن است تخمدان سمت چپ تخمک گذاری کند و شما متوجه آکنه بیشتر در سمت چپ خط فک خود شوید. ماه بعد تخمدان راست و آکنه در سمت راست خط فک. اما سوال اینجاست که علت آکنه در دوران قاعدگی چیست؟ بیایید یک نگاه کلی به اتفاقاتی که در یک ماه میافتد، بیاندازیم.
- در روز ۱۴ قاعدگی، یعنی زمانی که تخمک گذاری رخ میدهد، بالاترین میزان استروژن در بدن وجود دارد.
- حدود یک هفته بعد، بیشترین افزایش در پروژسترون رخ میدهد.
- در دوران قاعدگی، کمترین میزان استروژن و پروژسترون در بدن وجود دارد.
بنابراین در زمانی که استروژن و پروژسترون پایین است، دچار آکنه می شوید. اما چرا؟
در این مساله هورمون دیگری به نام تستوسترون دخیل است. محل اصلی ساخت هورمون تستوسترون در زنان، تخمدانهاست. غدد آدرنال نیز آندروژنها را میسازند که میتوانند به تستوسترون تبدیل شوند اما بیشترین این میزان در زنان در تخمدانها تولید میشود.
زنان مقدار مشخصی تستوسترون نیز دارند، اما اگر این میزان بیش از حد باشد، میتواند باعث باعث مشکلاتی مانند آکنه شود. تستوسترون غده چربی را بزرگ میکند، بنابراین چربی و باکتری بیشتری آزاد میشود، که سپس منجر به ایجاد آکنه میشود.
آکنه فقط در زمان بالا بودن آندروژنها ایجاد میشود، مثلا در شرایطی مثل بلوغ، تخمدان پلی کیستیک (که انسولین زیادی تبدیل به آندروژن میشود).
اما در زمان پریودی، وقتی نسبت استروژن و پروژسترون به تستوسترون موجود در بدن، کمتر از میزان طبیعی شود، آکنه ایجاد میشود.
راههای خلاصی از آکنه
- مصرف DIM (آنتاگونیست آندروژن)
این ماده در واقع سبزیجات چلیپایی متمرکز و غلیظ است. - کاهش کورتیزول با کنترل سطح استرس
کورتیزول بالا میتواند باعث افزایش ترشح هورمونهای آندروژنی و بدتر شدن آکنه شود. - کاهش مقاومت به انسولین با انجام رژیم کتوژنیک و روزه داری متناوب
مطلب مرتبط: مکمل DIM و فواید آن
دیدگاهتان را بنویسید