تکرر و بی اختیاری ادرار در خانم ها
26 اردیبهشت 1401
ارسال شده توسط زهرا نیک سرشت
99 بازدید

در این مقاله میخواهم علل بالقوه و زمینهای مثانه بیش فعال، مثانهای که نمیتواند ادرار را نگه دارد، مثانهای که باعث میشود شما مکررا و گاهی اوقات حتی تکرر ادرار در شب داشته باشید را، با شما در میان بگذارم.
علل زمینه ای و اصلی بی اختیاری و نشت ادرار از مثانه
- اختلال در سیستم عصبی خودمختار
بسیاری از داروهای مورد استفاده برای مشکلات مثانه آنتی کولینرژیک هستند، به این معنا که آنها انتقال دهنده عصبی خاصی به نام استیل کولین را مسدود می کنند. استیل کولین به کف لگن و مکانیسم هایی که به شما امکان می دهد مثانه را منقبض و یا شل کنید، تأثیر می گذارد.
سیستمی که انقباض و شل شدن عضلات را کنترل می کند، سیستم عصبی خودمختار نامیده می شود. بنابراین داروهای مورد استفاده برای مثانه بی اختیار مستقیماً بر سیستم عصبی خودمختار تأثیر می گذارد. - ایدیوپاتیک
به این معنی که در بعضی موارد علت این مشکل ناشناخته است. با این حال، در بسیاری از موارد «ایدیوپاتیک»، علت اصلی مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین وضعیتی است که باعث افزایش سطح انسولین می شود که منجر به تغییراتی در سیستم عصبی خودمختار می شود. هنگامی که این وضعیت اتفاق می افتد، می تواند منجر به مشکلاتی در عضلات کف لگن، به نام دترسور شود، و باعث نشت مثانه شود. - افزایش سن و یائسگی
گفته شده که از دست دادن استروژن به خصوص پس از یائسگی یکی از علل مهم این مشکلات است. هنگامی که یائسه می شوید سطح استروژن شما کاهش می یابد، بنابراین قطعاً مشکل هورمونی دارید و قطعاً بر مثانه و همچنین ناحیه واژن و بسیاری از قسمت های دیگر بدن تأثیر میگذارد. اما مشکل این است که وقتی به کسی با مشکلات مثانه استروژن داده میشود، مشکل حل نمیشود.
این مشکل بیشتر یک مشکل مربوط به اعصاب در سیستم عصبی خودمختار است که به شدت تحت تأثیر سطح انسولین و مقاومت به انسولین نیز میباشد. - بارداری و زایمان های مکرر
این موارد میتواند مشکل شما را تشدید کند، زیرا بر ماهیچه هایی که به شما کمک می کنند مثانه را منقبض و شل کنید و بر دریچه ای که آزاد شدن ادرار از طریق مثانه را کنترل می کند، تأثیر می گذارد و باعث کشیده شدن آن میشود. - یبوست
- سرفه مزمن و آسم
- چاقی
- چای/قهوه
- الکل
- شکلات
چند مورد اخیر باعث تشدید مشکلات مثانه میشوند. - استرس های روحی
استرس بر سیستم عصبی خودمختار تأثیر می گذارد و باعث مشکلات فراوانی میشود مثل بی اختیاری و دیگر مشکلات مثانه.
درمان بی اختیاری و نشت ادرار از مثانه
بهترین درمان برای این مشکلات عبارتند از:
- رژیم کتوژنیک سالم و روزه داری متناوب برای رفع مقاومت به انسولین.
با این روش ممکن است بدون نیاز به امتحان کردن داروهای گیاهی یا حتی تمرینات کگل بتوانید مشکل خود را حل کنید. مقاومت به انسولین به طور چشمگیری تأثیر منفی بر سیستم عصبی خودمختار می گذارد، بنابراین با حل کردن آن، بسیاری از مشکلات مرتبط با آن نیز ناپدید می شوند.
من رژیم کتوژنیک سالم و روزه متناوب را توصیه کنم. کربوهیدرات های تصفیه شده را حذف کنید و روزانه کمتر از ۲۵ گرم کربوهیدرات مصرف کنید.
روزه متناوب را شروع کنید، در این حالت ۱۸ ساعت ناشتا هستید و ۶ ساعت فرصت غذا خوردن دارید.
این درمان به تکرر ادرار در شب به خصوص در مردان کمک می کند.
اگر مستقیماً به سراغ داروهای گیاهی برای رفع مشکل خود بروید و مشکل تغذیه و مقاومت به انسولین را برطرف نکنید، گیاهان تأثیری را که باید داشته باشند نمیگذارند. - انجام تمرینات کگل برای تقویت عضلات کف لگن.
این تمرینات به کنترل بیشتر مثانه کمک می کند زیرا کنترل خروج ادرار هم غیرارادی و هم ارادی است و با انجام این تمرینات روی قسمت ارادی خروج ادرار با تقویت عضلات کف لگن کار می کنید.
این تمرینات چطور انجام میشوند؟
اول اطمینان حاصل کنید که مثانه شما خالی باشد، سپس پشت خود روی تخت قرار دهید در حالی که زانوهایتان بالا است، انحنای کمر خود را حفظ کنید، حتی می توانید یک حوله را جمع کنید و آن را در قسمت پایین کمر خود قرار دهید، سپس لگن را بلند کرده و سعی کنید عضلات پایین لگن و ناحیه تناسلی را منقبض کنید. پنج ثانیه در این حالت بمانید و سپس پنج ثانیه عضلات را شل کنید و حدود ۱۰ بار این کار را تکرار کنید. سه بار در روز این تمرینات را انجام دهید.
این تمرینات برای سالیان متمادی و با تاثیرات بسیار مثبت انجام شده است.
مطلب مرتبط: تمرینات کگل - استفاده از داروهای گیاهی مثل:
• پوست ساقه گیاه وارونا (Crataeva nirvana)
• گیاه دم اسبی
• برگ بوی همیشه سبز (لیندرا آگیگاتا)
این داروها روی سیستم عصبی خودمختار اثر میگذارند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
طریقه استفاده از قرص میزوپروستول (سایتوتک) برای سقط جنین
سقط جنین دارویی روشی است که در آن از دارو برای پایان دادن به بارداری...
بهترین راهکارها برای بهبود خونریزیهای شدید قاعدگی
در این مقاله کوتاه، در مورد نحوه مدیریت پریودهای سنگین صحبت میکنم و برای حل...
چه اتفاقی در هر سیکل قاعدگی میافتد؟
چرخه قاعدگی درواقع وقایعی است که هر ماه در بدن خانمها رخ میدهد. شروع سیکل...
همه چیز درباره کاپ قاعدگی
کاپ قاعدگی چیست؟ کاپ قاعدگی نوعی محصول بهداشتی زنانه قابل استفاده مجدد است. این کاپ،...
دیدگاهتان را بنویسید