چه اتفاقی در هر سیکل قاعدگی میافتد؟

چرخه قاعدگی درواقع وقایعی است که هر ماه در بدن خانمها رخ میدهد. شروع سیکل قاعدگی با اولین روز پریودی است. متوسط این چرخه ۲۸ روز است، اما میتواند از ۲۱ روز تا حدود ۳۵ روز نیز متغیر باشد.
مراحل چرخه قاعدگی با افزایش و کاهش هورمونهای خاصی در بدن اتفاق میافتد. غده هیپوفیز در مغز و تخمدانها هورمونهای خاصی را در زمانهای خاصی در طول چرخه قاعدگی تولید و ترشح میکنند که باعث تغییراتی در دستگاه تناسلی خانمها میشوند. این تغییرات و رویدادها که را میتوان به شرح زیر توصیف کرد.
مراحل مختلف چرخه قاعدگی
۱. مرحله قاعدگی (خونریزی)
این مرحله که معمولاً از روز اول تا پنجم چرخه قاعدگی طول میکشد، زمانی است که پوشش داخلی رحم از طریق واژن خارج میشود. اکثر مردم برای سه تا پنج روز خونریزی دارند، اما دورههای دو روزه تا هفت روزه طبیعی تلقی میشوند.
۲. مرحله فولیکولی
این مرحله معمولاً از روز ششم تا چهاردهم چرخه قاعدگی است. در این مدت، سطح هورمون استروژن افزایش مییابد که باعث رشد و ضخیم شدن پوشش داخلی رحم (به نام آندومتر) میشود. علاوه بر این، هورمون دیگری، هورمون محرک فولیکول، باعث رشد فولیکولها در تخمدانها میشود. در طی روزهای ۱۰ تا ۱۴، یکی از فولیکولهای در حال رشد، یک تخمک کاملا بالغ تشکیل میدهد.
۳. مرحله تخمک گذاری
این مرحله تقریباً در روز ۱۴ در یک چرخه قاعدگی ۲۸ روزه، رخ میدهد. افزایش ناگهانی هورمونی در این مرحله، هورمون لوتئینیزه، باعث میشود که تخمدان تخمک خود را آزاد کند. این رویداد تخمک گذاری نامیده میشود.
۴. مرحله لوتئال
این مرحله از روز ۱۵ تا روز ۲۸ ادامه دارد. پس از رها شدن تخمک از تخمدان، تخمک شروع به حرکت میکند، از طریق لولههای فالوپ به سمت رحم. در این مرحله سطح هورمون پروژسترون، برای کمک به آمادهسازی پوشش رحم برای بارداری، افزایش مییابد. اگر تخمک توسط یک اسپرم بارور شود و خود را به دیواره رحم رحم بچسباند، فرد باردار میشود. اگر بارداری اتفاق نیفتد، سطح استروژن و پروژسترون کاهش مییابد و پوشش ضخیم رحم در طول دوره قاعدگی ریزش میکند.
دیدگاهتان را بنویسید