دلایل بوی بد دهان و راه درمان آن چیست؟
عناوین
Toggleدر ارتباط با بوی بد دهان، فردی که این مشکل را دارد، معمولا آخرین فردی است که از آن باخبر میشود. بوی بد دهان علل مختلفی دارد که در اینجا به اختصار آنها را توضیح میدهم و پس از آن راه حل هایی را پیشنهاد میکنم که در صورتیکه با این مشکل مواجه هستید میتوانید آنها را به کار ببرید.
علل و درمان بر اساس هر علت
۱. قند
اولین و مهم ترین علت بوی بد دهان، مصرف شکر است. شکر غذای میکروب های مضر دهان است. این میکروبها گازی بدبو تولید میکنند، همچنین اسیدهایی میسازند که میتوانند سوراخهایی در استخوانها (دندان ها) ایجاد کنند و باعث حفره در دندان ها شوند.
درمان
- اگر می خواهید این میکروب های مضر را خیلی ساده از بین ببرید، از شکر اجتناب کنید (رژیم کتوژنیک بگیرید).
۲. مشکلات سیستم گوارشی
دهان بخشی از سیستم گوارش است، بنابراین مشکلات دیگر قسمت های دستگاه گوارش میتواند بر دهان نیز اثر بگذارد. بسیاری از مردم به دلیل مشکلاتی در معده، روده کوچک یا روده بزرگ، دچار بوی بد دهان میشوند.
مثلا اگر اسید معده ضعیفی دارید و اسیدیته معده شما کافی نیست، هضم مناسبی ندارید و این به تنهایی می تواند گازی ایجاد کند که باعث بوی بد دهان میشود.
درمان در این مورد مصرف سرکه سیب به طور منظم یا مصرف بتائین هیدروکلراید بعد از غذا (که اسیدی کننده های طبیعی هستند) است.
مشکل دیگری که میتواند باعث بوی بد دهان شود، سیبو (SIBO)، رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک، است. به طور معمول، باکتری ها باید بیشتر در روده بزرگ باشند، نه روده کوچک. هنگامی که روده میزان زیادی باکتری داشته باشد، حتی باکتری های خوب اما در مکان نامناسب، این میکروب ها با شما برای دریافت مواد مغذی رقابت می کنند و همچنین گاز زیادی تولید می کنند و همینطور باعث بوی بد دهان میشوند.
چیزی که باید در این مورد بدانید این است که اگر پروبیوتیک ها (باکتری های خوب) و فیبر و سالاد مصرف می کنید و علایم شما بدتر می شوند و نفخ زیادی میکنید، می تواند به این معنی باشد که سیبو دارید.
در این صورت باید از خوردن این مواد دست بکشید و برای مدتی گوشتخوار شوید، زیرا برای از بین بردن این میکروب ها نباید دیگر به آنها غذا بدهید. مصرف سرکه سیب به طور منظم یا مصرف بتائین هیدروکلراید بعد از غذا در این مورد هم کمک کننده است. روزه داری را نیز میتوانید امتحان کنید تا سیستم گوارشی دوباره تنظیم شود. از یک آنتی بیوتیک طبیعی مانند پونه کوهی استفاده کنید.
درمان
- سرکه سیب را به طور منظم قبل از هر وعده غذایی مصرف کنید.
- بتائین هیدروکلراید را بعد از غذا مصرف کنید.
- روزه داری را امتحان کنید.
- از یک آنتی بیوتیک طبیعی مانند پونه کوهی استفاده کنید.
مطلب مرتبط: سرکه سیب و فواید آن
۳. برخی مواد غذایی
- سیر
- پیاز
این دو سرشار از سولفور (گوگرد) هستند و همه مواد غذایی با سولفور باعث بوی بد دهان میشوند. - برخی پنیرها
مثل پنیر لیمبرگر و بلوچیز (پنیری با رگه های آبی کپک!!)
درمان
- میتوانید از چای سبز بعد از مصرف این غذاها استفاده کنید. به صورت شوینده دهان، چای سبز را غرغره کنید و یا بنوشید. این ماده اثر سولفور را کاهش میدهد.
- سبزی جعفری و نعناع. میتوانید بعد از مصرف غذاهای گفته شده، این سبزی ها را بجوید.
- خمیر دندان با میخک.
این خمیردندان علاوه بر رفع بوی بد دهان، میتواند به عنوان یک آنتی بیوتیک هم عمل کند بدون کشتن باکتری های خوب!!!
یک نکته مهم: بسیاری از مردم نمیدانند که گاهی خمیردندان های حاوی فلوراید و دهان شویه های حاوی الکل، مسبب بوی بد دهان آنهاست!!!!
توجه کنید که دهان شما پر از گونه های مختلف باکتریایی است که شامل هم باکتری های دوست و مورد نیاز و هم باکتری های مضر میشوند. فلوراید موجود در خمیردندان ها باکتری های مضر را که باعث ایجاد پلاک و بنابراین بوی بد دهان میشوند، از بین میبرد، اماااا باکتری های خوبی که خود باعث از بین رفتن بوی بد دهان میشوند را نیز از بین میبرند. این همان اتفاقیست که وقتی چرک خشک کن (آنتی بیوتیک) مصرف میکنید هم رخ میدهد و باعث مشکلات بسیاری میشود.
بنابراین پیشنهاد من خمیردندان بدون فلوراید است و همینطور فیلتری برای آب که کلر را فیلتر کند، چراکه کلر هم همین کار را انجام میدهد. همینطور از خمیردندان هایی که حاوی الکل هستند نیز اجتناب کنید چراکه اینها هم میکروبها را میکشند. - استفاده از آدامس های حاوی زایلیتول
زایلیتول ترکیب الکل و شکر است که به صورت انتخابی فقط باکتری های بد که باعث پلاک های دندانی میشوند، را از بین میبرد. - موادی که حاوی کلروفیل هستند (سبزیجات، سالاد و پودر علف گندم) مصرف کنید.
اثر این مواد نه فقط بر دهان، بلکه برای کل سیستم گوارش بدن است.
۴. قهوه
ترکیبات سولفور (گوگرد) موجود در دانههای قهوه و همچنین اسیدهای خاص موجود در آنها میتواند دهان را خشک کنند و بر میکروبیوم دهان تأثیر گذاشته و باعث بوی بد دهان شوند.
درمان
- دندان های خود را با یک خمیر دندان واقعا خوب مسواک بزنید که دارای میخک باشد و فلوراید نداشته باشد.
- جویدن جعفری و نعناع نیز تاثیر خوبی دارد.
۵. الکل
دهانشویه های الکلی و نوشیدنی های الکلی همانطور که ذکر کردم، میکروب های دهان را میکشند. بنابراین اگر الکل می نوشید، فقط مطمئن شوید که در مصرف آن زیاده روی نکنید.
درمان
- یک پروبیوتیک طبیعی مصرف کنید یا از غذاهای حاوی پروبیوتیک (سبزیجات تخمیر شده) استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید