چطور کمردرد خود را درمان کنیم؟
عناوین
Toggleدر این مقاله به روشهای کاهش کمردرد و بهطور خاص به راههای خلاص شدن سریع از کمردرد پرداخته میشود. اما در ابتدا، به بررسی کلی دلایل کمردرد خواهیم پرداخت.
دلایل کمردرد و درمان هر یک
دلایل متعددی برای کمردرد وجود دارد اما دو علت اصلی وجود دارد که شایع ترین آنهاست، بنابراین من ابتدا این دو علت را ذکر می کنم و سپس مواردی را که شایع نیستند.
۱. ویتامین D پایین بدن
اگر ویتامین D مصرف نمیکنید و کمردرد دارید، ممکن است این همان چیزی باشد که خیلی سریع کمردرد شما را از بین میبرد. من حدود روزانه ۳۰۰۰۰ واحد ویتامین D را برای شما توصیه می کنم. خواهید دید که احتمالا ظرف ۳۰ تا ۶۰ دقیقه کمردرد شما بسیار بهتر خواهد شد، زیرا کمبود ویتامین D بیش از هر علت دیگری باعث کمردرد می شود.
۲. نشستن طولانی مدت
اولین علت مهم کمردرد، نشستن زیاد است. هر فرد به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۵ ساعت در روز می نشیند!! نشستن بدن شما را در حالت خم قرار می دهد. ماهیچه های ران که عضلات چهارسر ران هستند، دراین حالت به سمت بالا کشیده می شوند. عضله چهار سر ران یک خم کننده است، بنابراین ساق پا و پا را کشیده می کند و همچنین به خم شدن استخوان ران به سمت بالا کمک می کند. فلکسور (خم کننده) دیگر در قسمت پایین کمر، عضله پسواس است. بنابراین، عضله چهار سر ران و پسواس، اگر برای مدت طولانی بنشینید، کوتاه می شوند. در این حالت به محض بلند شدن، این عضلات سفت می شوند و این باعث تغییر لگن می شود که سپس باعث عملکرد جبرانی عضلات کمر می شود و ماهیچه های کمر را در حالت سفت یا انقباض دائمی قرار می دهد. بنابراین وقتی برای مدت طولانی می نشینید، عضلات چهار سر ران کوتاه می شوند و عضلات سرینی (عضله باسن) ضعیف می شوند. در واقع باسن نیز تغییر شکل می دهد، تخت تر می شود، شل می شود و آتروفی می شود. این همان جایی است که بسیاری از کمردردها از آنجا ناشی می شود.
بنابراین بهترین درمان برای این مورد کشش عضله چهار سر ران است که من توصیه میکنم آن را ایستاده انجام دهید. یک صندلی بردارید، یک دست خود را روی صندلی قرار دهید و دست دیگر را روی مچ پا قرار دهید و پای خود را به سمت پشت، بالا بیاورید.با این کار در حال کشش عضله ران خود هستید. از سمت راست شروع کنید، صاف بایستید و پای خود را تا جایی که می توانید به عقب بکشید. در حین انجام این کشش احساس سفت خواهید کرد. این حالت را حدود ۱۰ ثانیه نگهدارید. سپس کشش عضله ران مخالف را انجام دهید. در انجام این کشش یکی از عضلات معمولا سفت تر و معمولا یکی نامتقارن تر از دیگری است. کشش را حدود پنج بار و هربار با شمارش ۱۰ انجام دهید. در پایان کشش متوجه خواهید شد که کمردرد بهبود یافته است و ماهیچه های کمر آرام شده اند. این کشش اصلی است که باید انجام دهید.
اگر مجبور هستید برای مدت طولانی بنشینید، باید حداقل یک ساعت در روز را صرف بیرون رفتن و راه رفتن روی سطوح مختلف کنید. راه رفتن با پای برهنه در بیرون از خانه یا در در حیاط خلوت بسیار عالی است، زیرا راه رفتن با پای برهنه باعث تحریک پایین پای شما می شود و از قسمت پایین کمر حمایت می کند. هرچه کف پای شما به زمین نزدیکتر باشد، مزایای بیشتری دارد. (مخالف کفش های پاشنه دار)
شما نیازی به تقویت عضلات ندارید، باید کشش عضلات انجام دهید و از متقارن بودن آنها مطمئن شوید.
۳. عضلات نامتقارن
منظور از ماهیچه های نامتقارن این است که یک قسمت از بدن شما خیلی سفت است، بنابراین وقتی راه می روید، ساییدگی مداوم روی مفاصل ایجاد میکند. این حالت می تواند ناشی از بازی گلف یا حتی تنیس (جایی که فعالیت انجام می دهید که بدن در آن نامتقارن است) رخ دهد که تعادل را از بین می برد.
برای رفع این مشکل باید انعطاف پذیری مفاصل خود را بررسی کنید، مثلا سعی کنید انگشتان پاهای خود را لمس کنید یا در حالت کشش قرار بگیرید و سعی کنید پیدا کنید که در چه حالتی نمی توانید حرکت کنید و سپس فقط روی متقارن شدن بدن خود کار کنید، تقارن در خم شدن به جلو و عقب، خم شدن جانبی به پهلو راست و سپس به پهلوی چپ و چرخش کمر.
اگر قسمت میانی کمر سفت باشد یا قوز داشته باشید و یا سفتی گردن داشته باشید، این حالات به کمر شما نیز میتواند آسیب بزند. بنابراین باید روی کل ستون فقرات کار کنید نه فقط پایین آن، چراکه به علت اتصال مهره ها به هم، مشکل در یک ناحیه به باقی نواحی نیز آسیب میزند.
یک نکته: اگر آسیب قدیمی دارید، مثلاً آسیب به مچ پا، باعث لنگش در شما میشود و خم شدن به یک سمت برای جبران ناتوانی سمت مقابل. این اتفاق در سالهای بعد زندگی شما باعث می شود که کل لگن درگیر شود و کمردرد رخ دهد. بنابراین باز هم انجام کششها بسیار مهم است، مخصوصاً اگر آسیب قدیمی داشته باشید.
اگر ستون فقرات را به وسیله نقلیه تشبیه کنیم، کتاب «مکانیک کمر» بهترین راهنماست تا شما را به مکانیک کمر خود تبدیل کند. در این کتاب شما ریشه مشکلات کمر خود را شناسایی کرده و بهترین برنامهی بهبودی را برای خود مییابید.
۴. بیرون زدگی دیسک
یک تکنیک واقعا خوب برای کاهش کمردرد ناشی از دیسک وجود دارد: به پشت دراز بکشید و قسمت جلوی شکم خود، حدود پنج سانت زیر ناف، درست در مرکز فشرده کنید. با انجام این کار، عضلاتی را که در پشت کمر قرار دارند، شل میکنید و پس از چندین بار انجام این حرکت، از شر کمردرد خلاص میشوید. بنابراین هر ناحیه از کمر که درد احساس میکنید، مقابل آن (سمت شکمی) را فشرده و منقبض کنید، برای چند دقیقه نگه دارید تا کمردرد از بین برود.
۵. سنگ کلیه
درمان کلیدی اصلی برای سنگ کلیه نوشیدن مایعات کافی است، حداقل به دو و نیم لیتر آب در روز. بعید است که اگر این کار را انجام دهید، دچار سنگ کلیه شوید، حتی افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند. سنگ کلیه باعث کمردرد زیادی می شود اما عمدتاً در قسمت بالایی کمر است.
۶. پروستات بزرگ شده
پروستات بزرگ شده باشد، که معمولاً به دلیل که مصرف زیاد لبنیات رخ می دهد، می تواند باعث کمر درد شود. اگر در شب مشکل تکرر ادرار دارید، به مشکلات پروستات مشکوک شوید و فقط لبنیات را حذف کنید و ببینید آیا این کار باعث بهبود مشکل ادراری و درد کمر شما می شود یا خیر.
۷. مشکلات رحمی
اگر مشکلی در رحم وجود داشته باشد، به عنوان مثال اگر فیبروم دارید یا در حال گذراندن دوره قاعدگی خود هستید، می تواند باعث درد پایین کمر شود. اگر در حال قاعدگی هستید داروی مناسب آن لاکتات کلسیم است، اما اگر فیبروم دارید، مقاله جداگانه ای برای آن تهیه میکنم.
۸. درد در مفصل ساکروایلیاک (ناحیه باسن)
اگر در مفاصل ساکروایلیاک خود درد دارید، به معنی درد در سمت چپ و راست پایین کمر و ناحیه باسن، مشکوک به مشکلات تخمدان باشید. معمولاً کلپ دریایی یک درمان خوب برای کمک به مقابله با غلبه استروژن و کمک به ناپدید شدن برخی از کیست های تخمدان و کاهش تورم در تخمدان است و بنابراین درد مفصل ساکروایلیاک یا کمردرد شما می تواند خیلی سریع برطرف شود.
نتیجهگیری
کمردرد میتواند تحت تاثیر شرایط مختلفی نظیر کمبود ویتامین، نشستن طولانی و اختلالات عضلانی قرار بگیرد. با انجام تغییرات مناسب در روند زندگی و استفاده از روشهای مناسب مانند تمرینات کششی و مطالعه منابع معتبر و به کارگیری توصیههای آنها، میتوان بهبود چشمگیری در وضعیت کمر خود داشت، بدون نیاز به جراحی.
با امید به بهبودی شما، اگر سوال یا نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید