سندرم پای بیقرار

در این مقاله میخواهم در مورد سندرم پای بی قرار، علل آن و راه حل درمان آن صحبت کنم.
سندرم پای بیقرار چیست؟
سندرم پاهای بیقرار (Restless Leg Syndrome / RLS) وضعیتی است که در آن فرد میل غیرقابلکنترل برای حرکت دادن پاهایش را دارد. این حالت معمولاً در ساعات عصر یا شب، هنگام نشستن یا دراز کشیدن رخ میدهد. حرکت دادن پاها احساس ناخوشایندی که باعث شروع این حرکات میشود را، به طور موقت کاهش میدهد.
علل سندرم پای بیقرار
دو دلیل اصلی برای سندرم پای بیقرار وجود دارد:
۱. کمبود ویتامین B1 (تیامین)
اما چه چیزی میتواند باعث این شرایط شود؟
- تجمع اسید لاکتیک در ماهیچهها، آنها را از اکسیژن محروم میکند و باعث بیقراری در پاها میشود. ویتامین B1 موجود در مخمرهای تغذیهای در این شرایط کمککننده هستند.
- ویتامین B1 در چرخه KREB که مسیول تولید انرژی (ATP) است نقش دارد. در صورت کمبود این ویتامین انرژی کاهش مییابد و انرژی کمتری به سیستم عصبی میرسد.
- ویتامین B1 در مسیر پنتوز فسفات نقش دارد و در صورت کمبود آن، آتروفی عصبی و مرگ سلولهای عصبی رخ میدهد. علامت اولیه آن نوریت یا دردهای عصبی (نوروپاتی) است. در ابتدا سوزن سوزن شدن انتهای اندامها و سوزش حس میشود و اگر ادامه پیدا کند، باعث بی حسی میشود.
همچنین این کمبود باعث فکر کردن زیاد شده و در ادامه کاهش آن، کاهش حافظه و کاهش عملکرد شناختی میشود. - ویتامین B1 در ارتباط با استیل کولین است. استیل کولین در سیستم حرکتی و عضلات نقش دارد و در صورت کمبود آن، شما نمیتوانید آرام بنشینید و نیاز به حرکت مداوم دارید و نه فقط در پاها.
- ویتامین B1 در ساخت دوپامین نیز نقش دارد.
یکی از علل بسیار مهمی که باعث کمبود ویتامین B1 میشود، مصرف زیاد شکر و کربوهیدرات است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد ویتامین B1 روی این لینک کلیک کنید.
۲. عدم تعادل الکترولیت با کمبود پتاسیم
شما نیاز به مقدار زیادی پتاسیم در روز دارید. ممکن است لازم باشد سبزیجات بیشتری مصرف کنید (که سرشار از پتاسیم هستند) یا PH معده خود را اصلاح کنید. معده برای عملکرد مناسب خود باید بسیار اسیدی باشد. سرکه سیب یا بتائین هیدروکلراید میتواند به اسیدی شدن معده کمک کند. مشکل قند خون نیز می تواند باعث کمبود پتاسیم شود. رژیم کتوژنیک و روزهداری متناوب به بهبود وضعیت قند خون کمک میکنند. پودر سیترات پتاسیم نیز ممکن است مفید باشد.
دیدگاهتان را بنویسید