پنجمین تیپ بدنی!
در مقالهای جداگانه در مورد ۴ تیپ بدنی توضیح دادم که با کلیک روی این لینک میتوانید آن را مطالعه کنید. تیپهای مختلف بدنی شامل نوع آدرنال، تیروئیدی، نوع تخمدانی و نوع کبدی هستید. اما در این مقاله قصد دارم در مورد نوع دیگری از تیپهای بدنی نیز صحبت کنم به نام تیپ بدنی پانکراسی (لوزالمعده).
مشخصه این تیپ بدنی ترشح زیاد انسولین توسط بدن به دلیل مقاومت به انسولین است.
بسیاری از مردم تیپ بدنی مختلط و ترکیبی از علایم این تیپها را دارند. بنابراین باید دنبال مشکل اصلی که باعث هر تیپ بدنی در افراد شده بگردیم. برای مثال تیپ بدنی آدرنال و پانکراسی میتوانند کاملا شبیه به هم باشند اما با دو ریشه متفاوت. نوع آدرنال توسط استرس روحی و جسمی و به دنبال آن کورتیزول بالا رخ میدهد اما نوع پانکراسی به علت انسولین بالا رخ میدهد.
تیپ بدنی کبدی میتواند ناشی از الکل، داروها و حتی ویروسهای مختلف باشد، اما همچنین میتواند ناشی از بیماری کبد چرب غیر الکلی ناشی از مقاومت به انسولین ایجاد شده باشد، بنابراین پانکراس میتواند باعث ایجاد تیپ بدنی کبدی شود.
بنابراین با نگاه کردن به شکل بدن فردی به تنهایی، نمیتوان ریشه را به طور دقیق تشخیص داد و سوال اساسی این است که چه زمانی بدن شما شروع به تغییرات کرده و دقیقا قبل از آن چه اتفاقی افتاده؟ استرسی وارد شده، کربوهیدرات زیادی مصرف کردهاید، بعد از بارداری مشکل شروع شده است، بعد از بیماری ویروسی مثل هپاتیت یا مصرف زیاد الکل دچار این تیپ بدنی شدهای و سوالاتی از این قبیل.
بعد از یافتن پاسخ این سوالات و ریشه یابی مشکل، میتوان با حل ریشه مشکل، علایم را نیز برطرف کرد.
کورتیزول، استروژن و انسولین هورمونهای چربیساز هستند و بر سایر هورمونها تسلط دارند. به همین دلیل است که تیپهای بدنی تیروئیدی و کبدی معمولاً نسبت به سایر انواع بدن، ثانویه هستند، به عبارت دیگر، انواع دیگر بدنی و سه هورمون اصلی چربی ساز باعث تیپهای بدنی تیروئیدی و کبدی به صورت ثانویه نیز میشوند.
اما در بین تمام انواع بدنی، من معتقدم که تیپ بدنی لوزالمعده احتمالاً امروزه شایعترین نوع است زیرا انسولین توسط موارد زیادی که ما روزانه در معرض آنها هستیم، تحریک میشود، از جمله:
- مصرف قند
- مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده
- مصرف روغنهای گیاهی
- مصرف مونوسدیم گلوتامات (msg) که یک افزودنی رایج مواد غذایی است.
- خوردنهای مکرر و میان وعدههای زیاد و غیره و غیره.
دیدگاهتان را بنویسید