تغذیه مناسب برای بهبود خستگی آدرنال چیست؟
عناوین
Toggleنام دیگر رژیم مناسب برای خستگی آدرنال، رژیم غذایی تیپ بدنی آدرنال است. چهار تیپ بدنی مختلف وجود دارند از جمله:
- تیپ بدنی آدرنال
- تیپ بدنی کبدی
- تیپ بدنی تخمدان
- تیپ بدنی تیروئید
چرا کسی باید رژیم خستگی آدرنال را انجام دهد؟
گاهی ممکن است فرد دچار خستگی آدرنال باشد که بنابراین، رژیم خستگی آدرنال به او کمک زیادی میکند. اما گاهی نیز ممکن است فردی رژیم کتوژنیک و روزه داری متناوب را انجام داده، اما به نتایج دلخواه خود نرسیده است. در این شرایط، بهتر است که بر اساس تیپ بدنی خود و برای گرفتن نتیجه بهتر، تغییراتی در رژیم بدهید.
اما رژیم خستگی آدرنال چیست؟ این رژیم در واقع مراحل اضافه بر رژیم پایهای کتوژنیک است که برای بهبود نتایج انجام میشود.
چه زمانی باید رژیم خستگی آدرنال را انجام دهید؟ بعد از دو هفته از رژیم اصلی و در صورت نگرفتن نتیجه دلخواه، این رژیم را شروع کنید.
غده فوق کلیوی غده استرس است و نوع بدنی آدرنال در واقع رایجترین تیپ بدنی است، زیرا افراد امروزه استرس زیادی را تحمل میکنند. در نتیجه این استرس زیاد و طولانی مدت، ترشح کورتیزول بارها و بارها تحریک میشود و فرد به حالت جنگ یا گریز میرود. در این حالت، هورمونهای آدرنال در یک بازه زمانی طولانی، بیش از نیاز خود، هورمونهایی را ترشح میکنند و این اتفاق باعث میشود که فرد نه تنها خسته شود، بلکه توانایی خود را برای بهبودی و کاهش وزن از دست بدهد. در این شرایط رژیم خستگی آدرنال میتواند کمک کننده باشد. رژیم غذایی خستگی آدرنال به تنظیم مجدد و افزایش بازیابی و بهبودی کمک میکند.
مراحل انجام رژیم خستگی آدرنال
مرحله اول
در ابتدا باید با دقت بالایی برای دو هفته، اصل رژیم کتوژنیک و روزهداری متناوب را انجام دهید. برای اطلاع از چگونگی انجام این رژیم، روی این لینک کلیک کنید.
بعد از انجام دو هفته رژیم کتوژنیک و روزهداری متناوب و در صورت نگرفتن نتیجه دلخواه، سراغ مرحله دوم میرویم که اصل رژیم خستگی آدرنال است.
مرحله دوم
در این مرحله برخی تغییرات در رژیم ایجاد میشود از جمله:
- افزایش میزان پروتیین مصرفی به ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم در هر وعده غذایی
علت این است که به دلیل هورمونهای آدرنال زیادی در بدن، از جمله کورتیزول، پروتیینهای بدن شکسته میشوند که به آن اثر کاتابولیک میگویند. این پروتیینها در واقع پروتیینهای عضلات و پوست و دیگر نواحی بدن هستند. بنابراین برای جایگزینی آن به میزان بیشتری پروتیین نیاز داریم. - افزایش میزان چربی مصرفی
- مصرف ویتامین B1 به ویژه از مخمرهای تغذیهای
- مصرف ویتامین C از منابع طبیعی مثل کلم ترش و فلفل دلمهای
- مصرف بیشتر پتاسیم
- مصورف سرکه سیب
زیرا افراد با تیپ بدنی آدرنال، PH قلیاییتر از حد نرمال دارند و سرکه سیب به تنظیم آن کمک میکند. - ورزش کردن که بهترین آن در این شرایط پیاده رویهای طولانی و ترجیحا در طبیعت است.
- انجام روشهای مختلف برای کاهش استرس و حذف عامل استرس زا
مطلب مرتبط: مهمترین ویتامین برای سلامت غدد آدرنال
دیدگاهتان را بنویسید