اصول ورزش در بیماری سیاتیک

اصطلاح سیاتیک برای توصیف مجموعهای از علائم استفاده میشود و به تشخیص بالینی اشاره نمیکند. این اصطلاح درواقع به معنی رادیکولوپاتی است. علائم سیاتیک میتواند ناشی از شرایط مختلفی باشد، مانند فتق یا تحلیل رفتن دیسک، تنگی کانال نخاعی، و/یا اسپوندیلولیستزیس در ستون فقرات کمری.
ورزشهای مناسب برای افراد با سیاتیک، برای درمان علت زمینهای خاص سیاتیک طراحی شدهاند. در اینجا چند مثال تمرینات متناسب با علت درد سیاتیک آورده شده است:
- فتق دیسک
که میتواند با تمرینات تقویتی شکم و عضلات مرکزی و با درمان متمرکز درد، مانند تکنیک مکنزی، بهبود یابد. - تنگی کانال نخاعی
ورزش در این مورد بر بهبود انعطاف پذیری عضلات پشت و لگن و تقویت عضلات شکم تمرکز دارد. - تحلیل رفته دیسکهای ستون فقرات
این مشکل باعث بیثباتی ستون فقرات و در نتیجه درد پاها میشود، ممکن است با تمرینهایی که بر تقویت عضلات پشت و مرکزی تمرکز دارند و حرکات بیش از حد در فضای دیسک را کاهش میدهند، درمان شوند. - اسپوندیلولیستزیس
ممکن است با تمرکز بر تقویت عضلات کمر و بهبود حمایت ستون فقرات برای جلوگیری از سر خوردن مهره به سمت جلو درمان شود.
راهنمای تمرینات برای تسکین سیاتیک
اکثر برنامههای ورزشی سیاتیک شامل مجموعهای از اصول رایج هستند که در زیر توضیح داده شده است.
۱. افزایش قدرت عضلات مرکزی
بسیاری از تمرینات مربوط به سیاتیک بر تقویت گروه عضلانی مرکزی، که شامل عضلات شکم، پشت و لگن میشوند، تمرکز دارند. هنگامی که بیماران در یک برنامه منظم از تمرینات تقویتی ملایم عضلات مرکزی شرکت میکنند، از شعله ور شدن سیاتیک جلوگیری کرده و باعث بهبودی میشوند.
مطلب مرتبط: تقویت عضلات مرکزی بدن برای بهبودی سیاتیک
۲. تمرینات هوازی
ورزشهای هوازی برای تناسب اندام عمومی، جریان خون و ترشح هورمونهای ضد درد به نام اندورفین توصیه میشود. یک ورزش ساده پیاده روی است که میتواند تمام مزایای یک تمرین هوازی را فراهم کند. پیاده روی را می توان با سرعتی راحت و قابل تحمل انجام داد.
مطلب مرتبط: نکاتی درباره پیاده روی برای جلوگیری از درد سیاتیکی
۳. کشش عضله چهارسر ران
باید تمرین کششی عضلات چهارسر ران در همان سمتی که درد دارید را انجام دهید. توجه داشته باشید که این عضلات (برخلاف عضلات همسترینگ) جلوی رانها قرار دارند و کشش عضلات همسترینگ یکی از بدترین کارهایی است که در این شرایط میتوانید انجام دهید!!
نکته مهم
قبل از شروع هر برنامه ورزشی، توصیه میشود برای تشخیص صحیح درد عصب سیاتیک با پزشک و یا متخصص آموزشهای ورزشی مشورت کنید. خوددرمانی برای سیاتیک ایده خوبی نیست و در صورت نادرست انجام دادن حرکات ورزشی، ممکن است باعث تحریک بیشتر عصب سیاتیک شوید.
دیدگاهتان را بنویسید