عوارض رژیم کتوژنیک

بسیاری از مردم از تجربه آنفولانزای کتوژنیک یا سایر عوارض جانبی هنگام وارد شدن به رژیم کتوژنیک میترسند. با این حال، اگر از ابتدا نسخه سالم این رژیم را شروع کنید، نباید هیچ گونه عوارض جانبی نامطلوبی را تجربه کنید.
در هر حال عوارض جانبی رژیم غذایی کتوژنیک رایج هستند!! زیرا شما، پس از سالها استفاده از شکر به عنوان منبع انرژی، در حال ایجاد تحولی بزرگ در بدن خود هستید. با شروع رژیم کتوژنیک، بدن شما از سوخت کتون به عنوان سوخت اصلی خود استفاده میکند.
به طور طبیعی، مدتی طول میکشد تا بدن با این رژیم سازگار شود. در این فرآیند، به احتمال زیاد یک یا چند مورد از عوارض جانبی رژیم کتوژنیک را تجربه خواهید کرد. خبر خوب این است که برای هر علامتی، راه حلی وجود دارد.
عوارض رژیم کتوژنیک و راه حل هر یک
شایعترین عوارض رژیم کتوژنیک عبارتاند از:
۱. خستگی
کمبود انرژی شما به دلیل کمبود الکترولیتها و ویتامینهای B (B1 و B5) در بدن شما است. این حالت اغلب زمانی اتفاق میافتد که سطح کتون در بدن شما بالا میرود. طبیعی است که احساس خستگی کنید زیرا بدن شما با سبک غذا خوردن کم کربوهیدرات هنوز سازگار نشده است.
راه حل: مصرف مخمرهای تغذیهای را به عنوان منبع مناسبی برای ویتامینهای گروه B، افزایش دهید. این کار به شما در سازگاری سریعتر با رژیم کتو کمک میکند و استرس را فورا تسکین میدهد.
۲. یبوست
این عارضه معمولا نتیجه مصرف زیادی و یا کم فیبر است، یا زمانی که بیش از حد گوشت یا پنیر مصرف کنید.
راه حل: مصرف سبزیجات خود را افزایش دهید اما به صورت تدریجی. از شیکهای کلم استفاده کنید و سبزیجات تخمیر شده را به غذای خود اضافه کنید. برای سازگاری با رژیم کتوژنیک زمان لازم است.
همچنین میتوانید از مکملهای نمک صفراوی استفاده کنید.
۳. راش کتوژنیک
این بثورات (ضایعات)، معمولاً خارشدار هستند و خارش معمولاً از کبد میآید. در طول رژیم کتوژنیک، بدن شما میزان زیادی چربی را آزاد میکند که وارد کبد میشوند. این چربی حاوی مواد شیمیایی و سموم است.
صفرا چربیها را میشکند و سموم را از بین میبرد. اگر صفرای کافی در کیسه صفرا نداشته باشید، ممکن است نتوانید از شر سموم خلاص شوید و این اتفاق باعث ایجاد بثورات میشود.
راه حل: مقداری نمک صفراوی تصفیه شده به غذای خود اضافه کنید. همچنین از مخمرهای تغذیهای (ویتامینهای B) استفاده کنید.
۴. گرفتگی عضلات
هنگام شروع یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات، گرفتگی عضلات شایع است. با افزایش دفعات ادرار، مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم را از دست میدهید که نتیجهاش گرفتگی عضلات است.
راه حل: در طول رژیم کتو، هیدراته بمانید، مایعات بیشتری بنوشید و مصرف منیزیم، پتاسیم و نمک دریا را افزایش میدهد.
۵. تپش قلب
با افزایش مصرف آب ، میزان الکترولیتهای بدن پایین میآید.
راه حل: پتاسیم بیشتری مصرف کنید.
۶. احساس ضعف
در طی چند هفته اول رژیم کتو ، دلیل اینکه بسیاری از افراد احساس ضعف میکنند ، کمبود مایعات و نمک است. دلیل دیگر این است که بدن در حال تغییر سوخت از قند به چربی است.
راه حل: در رژیم غذایی کم کربوهیدرات ، افزایش نمک و آب باعث افزایش انرژی و قدرت خواهد شد.
۷. بوی بد دهان
کتونها بوی شبیه بوی میوه از خود میدهند. اگر استون بیشتری میسوزانید، بوی آن بیشتر شبیه پاک کننده لاک ناخن است. اگر مقدار زیادی پروتئین مصرف میکنید، بوی آمونیاک بیشتری را متوجه خواهید شد.
راه حل: مصرف سبزیجات خود را افزایش دهید و همچنین پروتئین خود را کاهش دهید. با گذشت زمان، بدن شما در سوزاندن کتونها کارآمدتر خواهد شد، بنابراین کمتر از طریق تنفس شما خارج میشود.
۸. سرگیجه
سرگیجه در طول کتو اغلب به دلیل پایین آمدن فشار خون است. فشار خون ممکن است به دلیل از دست دادن مایعات و الکترولیتها کاهش یابد.
راه حل: مصرف نمک دریا و آب به تعادل بدن کمک میکند.
۹. احساس سرما
ممکن است در رژیم کتو کاهش دمای بدن را تجربه کنید.
راه حل: مقداری کلپ دریایی و سبزیجات دریایی مصرف کنید.
۱۰. احساس عدم رضایت بعد از مصرف غذا
در طول کتوز ، نیاز به مصرف چربی کاهش مییابد زیرا بدن روی چربی که ذخیره دارد، در حال کار کردن است. اما وقتی برای اولین بار رژیم کتو را شروع میکنید ، احساس رضایت از غذا خوردن نمیکنید. این روند در هنگام سوئیچ به رژیم غذایی کم کربوهیدرات طبیعی است.
راه حل: غذاهایی که سرشار از چربی هستند، مصرف کنید.
۱۱. درد شانه راست و یا درد کیسه صفرا
اگر درد شانه راست را تجربه میکنید ، بدان معنی است که بیش از حد چربی یا آجیل مصرف میکنید. این کار باعث تحریک کیسه صفرا میشود، که عصب فرنیک را که به شانه شما میرود ، تحریک میکند و درد ایجاد میکند.
راه حل: میزان چربی، آجیل و کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
۱۲. کمردرد یا درد شکم
درد در ناحیه کمر یا معده میتواند نشانگر سنگ کلیه باشد. ممکن است به دلیل کافی نبودن آب یا سیترات پتاسیم باشد.
راه حل: مصرف ۲ لیتر آب در روز ایده آل است. میزان مصرف پتاسیم را افزایش دهید. همچنین، مصرف یک پودر الکترولیت را در ترکیب با مرکبات بیشتر امتحان کنید. برای خنثی کردن سنگها حدود ۱۰۰ گرم آب لیمو روزانه مصرف کنید. همچنین از مصرف غذاهای پر اگزالات مانند بادام، اسفناج و شکلات پرهیز کنید.
۱۳. رویاهای شفاف
این مورد نشانهای از کمبود ویتامین B1 است.
راه حل: مخمرهای تغذیهای یا دانههای آفتابگردان میتوانند کمک کننده باشند.
۱۴. نفخ
نفخ بخشی از روند کاهش وزن در رژیم کتو است.
غذاهای موجود در رژیم کتو که مرتبط با نفخ هستند عبارتاند از: کلم بروکسل، کلم بروکلی، کلم، قارچ و پیاز.
راه حل: با غذاهایی شروع کنید که فشار زیادی به دستگاه گوارش شما نمیآورند، مثل کنگر فرنگی. سپس، به آرامی سبزیجات دیگر را اضافه کنید. همچنین میزان مصرف چربی را کاهش داده و سرکه سیب بیشتری مصرف کنید.
۱۵. سردرد
مانند سرگیجه، سردرد اغلب نتیجه قند خون ناپایدار است. در این حالت به احتمال زیاد خیلی سریع وارد رژیم کتو شدهاید.
راه حل: سرعت خود را کم کنید. اگر روزهداری متناوب انجام میدهید، از دو وعده به سه وعده غذایی و اگر یک وعده می خورید، رژیم خود را به دو وعده غذایی تغییر دهید. آهسته پیش بروید تا زمانی که احساس کنید برای رفتن به سطح بعدی آماده هستید. کاهش وزن شما باید با سرعت مناسبی اتفاق بیفتد.
۱۶. عصبی بودن
اگر در طول کتوز احساس اضطراب یا عصبی بودن میکنید، احتمالاً به دلیل کاهش سطح ویتامینهای B به ویژه ویتامین B1است.
راه حل: مخمرهای تغذیهای در این مورد باعث آرام شدن ذهن شما و حالت روانی آرامتری میشوند.
۱۷. آنفولانزای کتوژنیک
در مراحل اولیه رژیم کتوژنیک، بسیاری از مردم آنفولانزای کتو را تجربه میکنند. این علائم شبیه آنفولانزا شامل آبریزش بینی، سردرد و خستگی است. مشابه سایر عوارض جانبی در این لیست، آنفولانزای کتو نتیجه کاهش الکترولیتها است.
هنگامی که در حالت کتوز قرار دارید، از سوزاندن گلوکز به چربیسوزی میروید که منجر به کاهش وزن و کاهش مایعات بدن میشود. این بدان معنی است که شما مواد مغذی مهمی را از دست میدهید.
راه حل: تنها چیزی که نیاز دارید یک قاشق پودر الکترولیت و ویتامینهای B از مخمرهای تغذیهای است. این ترکیب به کاهش علائم آنفولانزای کتو کمک میکند. بنابراین از پتاسیم و نمک دریا استفاده کنید.
۱۸. مه مغزی (Brain fog)
این مشکل میتواند به دلیل کمبود ویتامین B1 (تیامین) یا کتون کم باشد.
راه حل: از مخمر تغذیهای و روغن MCT استفاده کنید.
۱۹. نقرس/ اسید اوریک بالا
راه حل: یک نوشیدنی مثل آب سبزی گندم یا آب سایر سبزیجات سبز برگ مصرف کنید. این نوشیدنیها PH شما را تنظیم میکنند.
۲۰. کلسترول بالا
راه حل: این بدان معناست که برای تجزیه کلسترول به نمکهای صفراوی بیشتری نیاز دارید.
۲۱. مشکلات گوارشی
راه حل: مصرف سبزیجات خود را تنظیم کنید (ممکن است زیاد باشد و یا بالعکس کافی نباشد)، نمکهای صفراوی مصرف کنید، از لکتینها اجتناب کنید و بتائین هیدروکلراید یا سرکه سیب مصرف کنید.
۲۲. آکنه
راه حل: از مصرف محصولات لبنی خودداری کنید.
۲۳. بی خوابی
راه حل: کلسیم (سیترات کلسیم یا لاکتات کلسیم) و نمک دریا را افزایش دهید.
چه چیزی تعیین میکند که دچار عوارض جانبی کتو میشوید یا خیر؟
چرا برخی از افراد میتوانند مستقیماً به داخل کتو شیرجه بزنند در حالی که برخی دیگر زمان بیشتری برای سازگاری نیاز دارند؟
تفاوت اصلی در میزان کمبودهای غذایی بدن شما در هنگام شروع رژیم کتو است. به عنوان مثال، اگر بیشتر عمر خود را صرف مصرف کربوهیدرات و قند کردهاید، ویتامین های B و مواد معدنی شما کم خواهد بود. این امر شانس شما را برای تجربه عوارض جانبی مانند خستگی و مشکلات قند خون افزایش میدهد.
در طول کتوز، شما در حال سوزاندن چربی برای سوخت هستید که در مقایسه با سوزاندن شکر، برای سلامتی بسیار بهتر است.
با افزودن مواد معدنی بیشتر و ویتامینهای گروه B به شکل مخمرهای تغذیهای، میتوانید عوارض جانبی کتو را به حداقل برسانید.
دیدگاهتان را بنویسید