کمبود این چهار ماده ضریب هوشی یا آی کیو IQ شما را کاهش میدهند.

بسیاری تصور میکنند که افراد با ضریب هوشی (IQ) بالا به دنیا میآیند و یا آی کیو پایینی دارند و این قابل تغییر نیست. درحالیکه واقعیت متفاوت است و شرایط زیادی بر آی کیوی فرد تاثیر دارد مانند غذایی که مادر در دوران بارداری مصرف کرده است. همینطور با انجام کارهای مختلف و آموزشهای مختلف میتوان آی کیو را افزایش داد.
یکی از معضلاتی که در سیستم آموزشی سرتاسر کره زمین وجود دارد این است که به کودکان نحوه یادگیری را آموزش نمیدهند که تاثیر زیادی بر ضریب هوشی دارد. اما در اینجا من میخواهم در مورد کمبود مواد معدنی که باعث این مشکل میشوند صحبت کنم.
مهمترین کمبودهای معدنی که ضریب هوشی شما را کاهش میدهند
کمبود حداقل چهار ماده معدنی میتواند ضریب هوشی شما را کاهش دهد که عبارتاند از:
۱. ید
کمبود این ماده معدنی میتواند IQ را به میزان ۱۳ نمره در دوران کودکی و ۱۵ نمره در دوران بزرگسالی کاهش دهد!!! اما نکته مهم این است که زمان حیاتی برای دریافت ید برای هر فرد، در دوران بارداری و شیردهی مادر است.
ید در ایجاد قسمتهای مهمی از مغز مثل هیپوکمپ نقش دارد که مسئول یادگیری، حافظه، حل مسئله و بسیاری موارد شناختی است.
۲. روی
این ماده در بسیاری از واکنشهای آنزیمی نقش دارد و مانند ید نقش زیادی در عملکرد هیپوکمپ دارد. همچنین در ساخت نوروترنسمیترها نیز نقش به سزایی دارد.
نکته مهم این است که برای عملکرد مناسب زینک، باید میزان مناسبی از مس هم در بدن وجود داشته باشد. برای مثال کودکانی که اوتیسم دارند، همیشه میزان پایینی از روی و مس دارند.
نسبت مناسب زینک به مس ارتباط بالایی با ضریب هوشی بالا دارد.
۳. مس
این ماده معدنی در قسمتی از ساقه مغز به نام لوکوس سرولئوس تجمع بیشتری دارد که تاثیر زیادی بر خواب دارد.
افرادی که دچار آلزایمر هستند، میزان مس پایینی دارند.
۴. منیزیم
منیزیم برای تولید انرژی (ATP) در مغز مورد نیاز است و در صورت کمبود آن ضریب هوشی به طرز قابل توجهی کاهش مییابد.
بهترین غذاها برای افزایش IQ کدامند؟
غذاهایی که بیشتر از همه حاوی مواد ذکر شده باشند عبارتاند از:
- غذاهای دریایی
- صدف
- سبزیجات
- آجیل
مواد دیگری که بر میزان IQ اثر دارند، کدامند؟
- ویتامین دی D
کمبود ویتامین D نیز با ناتوانیهای یادگیری، ضریب هوشی پایین و عملکرد شناختی ضعیف مرتبط است. \ - آهن
همچنین کمبود آهن با ضریب هوشی پایین مرتبط است.
مصرف چه موادی میتواند IQ را کاهش دهد؟
قند خون بالا به طور بالقوه میتواند بر عملکرد شناختی، حافظه و IQ فرد تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به دیابت به طور متوسط ۷.۸۴ ضریب هوشی کمتری نسبت به افراد دیگر دارند. قند بالا در خون همچنین می تواند هیپوکامپ را کوچک کند و باعث کاهش ظرفیت حافظه و یادگیری شود.
وقتی به نورونهای مغز قند زیادی میدهید، سیناپسیس را از بین میبرید. خوشبختانه، یک منبع سوخت جایگزین به نام کتونها میتواند انرژی مورد نیاز نورونها را تامین کند.
مغز نیازی به سازگاری با استفاده از کتون ها به عنوان سوخت ندارد. تا زمانی که در خون کتون وجود دارد، میتواند بلافاصله شروع به استفاده از آنها به عنوان سوخت کند. اگر مغز انتخابی بین کتون یا گلوکز داشته باشد، همیشه کتونها را به عنوان سوخت اولیه انتخاب میکند.
مغز نسبت به رژیم غذایی که دارید بسیار آسیبپذیر است. اما، اگر رژیم غذایی کتوژنیک و روزهداری متناوب دارید، حتی اگر آسیبی به مغز وارد شود، سلولهای مغز میتوانند انرژی بگیرند. هر چه مدت طولانیتری در برنامه کتو و روزه باشید، فواید بیشتری خواهید دید. ممکن است زمان ببرد، اما ارزشش را دارد.
مطلب مرتبط: رژیم کتوژنیک و روزهداری متناوب
دیدگاهتان را بنویسید