عادتهایی که باعث آسیب مغزی و کاهش عملکرد آن میشوند.

در این مقاله قصد دارم برخی از مهمترین عادتهایی را که میتواند به شدت بر مغز تأثیر بگذارد به اشتراک بگذارم. مهمترین این موارد عبارتاند از:
۱. قرار گرفتن مزمن در معرض اخبار بد
این مورد باعث آتروفی مغز و در واقع از بین رفتن نورونهای مغز میشود. تحقیقات نشان میدهند که موقعیت ذهنی که در آن قرار دارید، ساختمان بدن شما را میسازد!!!!
همچنین گاهی برخی افراد در زندگی ما هستند که نه تنها اخبار بد را تکرار میکنند، بلکه اخبار خوب را نیز به اخبار بد تغییر میدهند!!
۲. حضور شخصیتهای سمی در زندگی
این مورد نیز مانند مورد اول میتواند اثرات بسیار مخربی بر مغز، به علت تغییر وضعیت خلقی فرد، داشته باشد.
۳. صرف زمان بیش از حد در داخل خانه
طبیعت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای سلامتی مغز حیاتی است، زیرا نور خورشید فقط تامین کننده ویتامین دی (که برای مغز حیاتیست) نیست بلکه نور مادون قرمز آن فواید بسیار زیادی بر بدن و بویژه مغز دارد و میتواند از استخوان جمجمه عبور کرده و به مغز برسد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد روی این لینک کلیک کنید.
۴. رژیمهای غذایی کم چرب و کم کلسترول
مغز ۲ درصد وزن بدن را شامل میشود اما ۲۰ درصد انرژی بدن را تولید میکند.۶۰ درصد از مغز انسان از چربی ساخته شده است!!! بنابراین رژیمهای کم چرب و یا داروهای کاهش دهنده چربی مثل استاتینها، میتوانند به مغز آسیب برسانند.
همچنین کلسترول باعث میشود که اسیدهای صفراوی بتوانند عملکرد خود را انجام داده و ویتامینهای محلول در چربی و اسیدهای چرب اساسی را جذب کنند که برای سلامت مغز ضروری هستند،
۵. رژیمهای غذایی با غلات بالا
تقریبا همه افراد متخصص به شما توصیه میکنند که از غلات استفاده کنید و این مواد برای سلامت شما مفید هستند. مشکل اینجاست که این مواد حاوی مواد مغذی کافی نیستند و همچنین مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا۶ دارند که عوامل التهاب زا هستند.
غلات تصفیه شده، میزان ویتامین B1 را در بدن کاهش میدهند، که این مورد باعث آتروفی و مرگ سلولها در هیپوکمپ مغز میشود، قسمتی از مغز که در ارتباط با حافظه و عملکرد شناختی است.
۶. رژیمهای غذایی با قند بالا
از بین تمام مواردی که باعث آسیب مغزی میشوند، این مورد میتواند در بالای لیست قرار بگیرد. علت این است که مصرف قند در طول زمان باعث مقاومت به انسولین میشود و این اتفاق سلولها، از جمله سلولهای مغزی، را در حالت گرسنگی برای مواد مغذی قرار میدهد.
۷. زندگی کم استرس یا کاملا بدون استرس!!!!!!!
زندگی با استرس پایین و یا بدن استرس، برای مثال نداشتن هیچ گونه فعالیت بدنی، میتواند به مغز آسیب برساند. استرسهای با شدت متوسط باعث میشوند که بدن قویتر شود.
مثالهایی از انواع این استرسها عبارتاند از:
- ورزش کردن
- گرمادرمانی
- سرمادرمانی
- روزهداری متناوب
۸. استرس بالا
استرس بالا (کورتیزول بالا) بویژه استرسهای روحی شدید، میتوانند به شدت آسیب رسان برای مغز باشند.
۹. مصرف میان وعده
حتی اگر این میان وعدهها غذاهای سالم باشند، باعث آسیب مغزی میشوند. میان وعده مصرف کردن حتی بدتر از مصرف کربوهیدراتهاست!!!
۱۰. عواملی که میکروبهای روده را کاهش میدهند
هر عاملی که میکروبهای روده را از بین ببرد، مثل مصرف آنتی بیوتیکها و یا مصرف غذاهای GMO، مستقیما بر سلامت مغز اثر منفی میگذارد. یکی از عوارض مصرف آنتی بیوتیکها، دمانس یا زوال مغزی است.
۱۱. مصرف فرآوردههای دامی تغذیه شده با غلات
گوشت گاوی که آزاد بوده و از علف تغذیه شده به میزان قابل توجهی دارای مواد مغذی گیاهی و ویتامین B3 است. همچنین نسبت اسید چرب امگا۶ به اسید چرب امگا۳ فوق العادهای دارد. همچنین حاوی محصولات نهایی گلیکوزیشن و هموسیستئین کم بود که هر دو برای مغز مضر هستند.
مطلب مرتبط: فواید نور نزدیک به مادون قرمز بر سلامتی انسان
مطلب مرتبط: فواید شگفت انگیز نور خورشید
دیدگاهتان را بنویسید